Želite košulju Breda Pita? Sada je to moguće, jer je glumac upravo lansirao novu kolekciju odeće

Bred Pit je ovog leta bio zauzet promocijom svog novog filma Bullet Train, koja je prošla vrlo zapaženo, između ostalog što je na crvenom tepihu obukao suknju, dok je s druge strane, marljivo radio na jednom modnom projektu.

Naime, slavni glumac već neko vreme ima svoju luksuznu liniju odeće od kašmira, God’s True Cashmere, koju je osnovao sa prijateljicom Sat Hari, dizajnerkom nakita i holističkom isceliteljkom. Kolekcija se od juče prodaje u londonskom Selfridgeu, što označava prekretnicu za ceo brend koji je nastao 2019. 

Priča o nastanku brenda je krajnje zanimljiva. Sat je otkrila da je jednog utorka sanjala kako stoji ispred Breda dok ga oblači stilista. Glumac je u snu bio obučen u zeleni kašmir, okrenuo se ka Sat i rekao da mu da još kašmira, zato što mu fali više zelenila i mekoće u životu. Kada mu je to ispričala, Bred joj je rekao da je u utorak zaista rekao stilisti da mu treba više zelenog kašmira i mekoće. Oboje su to shvatili kao božiji znak i kreirali liniju God’s True Cashmere.

Svi komadi odeće Bredove linije napravljeni su od 100 odsto kašmira proizvedenog u Italiji, a odeća uključuje trenerke i košulje na dugmad. Svi modeli su uniseks, pa mogu da ih nose i žene i muškarci.

– To je nešto što možete da zadržite za ceo život, nešto što možete da predajete dalje svojim potomcima, istakao je Bred.

Dok je Bred želeo da dizajnira odeću koja je udobna, Sat je, kao neko ko ima isceliteljski dar, želela da na njoj ostavi lični pečat u vidu dugmadi i ukrasa od poludragog kamenja, koje bi aktiviralo svih sedam čakri, koliko ih imamo u telu. Na nekim košuljama se nalazi tigrovo oko, na nekim ametist, rozenkvarc, smaragd i drugo kamenje, a svako simbolizuje različite kvalitete: bogatstvo, ljubav, mudrost.

Iako je tek u povoju God’s True Cashmere brend ima svoje verne poklonike. Prodaja, mada košulja košta i preko 2 hiljade dolara, porasla je tokom pandemije jer su, smatra Bred, ljudi u kući želeli da nose nešto toplo i udobno. Među obožavateljkama Bredove linije nalaze se Dženifer Garner i sestre Olsen, koje će sigurno obradovati i to da je u planu proširenje linije sa proizvodima kao što su ćebad, šeširi i čarape.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram