Džeremi Skot napušta modnu kuću Moschino

Jeremy Scott napušta mesto kreativnog direktora modne kuće Moschino, prenose svi svetski modni portal, a i sam dizajner je napisao saopštenje na svojoj Instagram stranici.

– Nakon deset godina danas napuštam Moschino. Imao sam to zadovoljstvo da za ovu kuću kreiram modele koji će živeti večno. Zahvalan sam na svoj ljubavi i podršci koju sam dobijao u prethodnoj deceniji. Zatvarajući ovo poglavlje postajem sve uzbuđeniji i nestrpljiviji da sa vama podelim ono što ću sledeće da ponudim, napisao je Jeremy na instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Scott (@jeremyscott)

A Massimo Ferreti, izvršni direktor kompanije Aeffe, partnera brenda Moschino, opisao je saradnju sa Jeremyjem kao najdivniju moguću.

– Srećan sam što sam imao priliku da radim sa kreativnom silom kakav je Jeremy, izjavio je on, a dizajner mu se ispod u komentarima zahvalio na lepim rečima, opisujući svoj botavak u Moschinu kao divnu proslavu kreativnosti i mašte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Scott (@jeremyscott)

Jeremy je dodao da je veoma ponosan na zaostavštinu koju ostavlja za sobom u Moschinu, a koja je zaista velika – nasledivši na mestu kreativnog direktora Rosellu Jardini, koja je nosila baklju Franca Moschina, Scott je uspeo da uhvati, shvati i prenese ironični duh brenda i približi ga milionima korisnika širom sveta, kao i mnogim umetnicima i poznatim ličnostima koje su obožavale njegove modele, od Katy Perry do Gwen Stefani.

Poslednju kolekciju koju je uradio za Moschino, Jeremy je prilkazao prošlog meseca na Milanskoj nedelji mode (u pitanju je kolekcija za jesen), u kojoj je dominirala odeća osamdesetih godina, naglašena ramena, deformisani kaputi, cvetni print i šare koje su izgledale kao da se tope poput čuvenih Dalijevih satova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moschino (@moschino)

Da li će dalje Jeremy u nastavku karijere modnog kreatora stvarati samo pod svojim imenom ili prelazi u neku drugu modnu kuću, ostaje da vidimo.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram