Ema Votson – nova članica Kering odbora

Modni konglomerat Kering predstavio je nove članove odbora, uključujući glumicu i aktivistkinju Emu Votson, predsednika internetske platforme Didi Chuxing, Žan Liua i bivšeg izvršnog direktora Credit Suisse grupe Tidžane Tiam.

Njihove kandidature odobrili su akcionari Keringa na godišnjoj skupštini kompanije. Ema Votson je takođe postavljena za predsedavajućeg Odbora za održivost.

Ema Votson poznata je ne samo po svojoj glumačkoj karijeri, već i po svojim aktivnostima. Devojka se zalaže za inkluzivnost i jednakost, bavi se pitanjima zaštite okoline i podržava održiv pristup modi. 2014. godine postala je ambasador UN. Glavni direktor konglomerata Fransoa Anri Pino rekao je da se ponosi svojim talentovanim i kreativnim timom.

“Drago mi je što mogu da pozdravim ove divne ljude u upravnom odboru. Njihovo znanje i kompetencije, kao i raznoliko iskustvo i perspektive, postaće neprocenjivi dodatak Upravnom odboru Keringa. Kolektivni um koji dolazi sa različitih gledišta i bogatog iskustva, su presudni za budućnost naše kompanije”, rekao je Pino.