Sijena Miler kao večita inspiracija za festivalsku modu

Od kada se 70-ih godina pojavio Glastonbury, godišnji muzički festival postao je koliko koncertni, toliko i modni spektakl.  Poput drugih sličnih festivala, kao što je Coachella, Glastonbury doživeo je svoj vrhunac 2000-ih, kada su počele da ga posećuju stilske kraljice – Kejt Mos (setimo se samo njenog legendarnog izgleda u mini-šortsu i Wellington čizmama) i Aleksa Čang, dajući festivalskoj modi posebnu dozu senzibiliteta.

Među njima, iskristalisala se još jedna festivalska zvezda, engleska glumica Sijena Miler – praktično začetnica “boho-šik” termina na Glastonbury-ju, čemu je doprinela svojim ležernim haljinama, kožnim kaiševima sa nitnama i kul kaubojkama.

Ovog vikenda, Sijena je ponovo bila u Glastonbury-ju, donoseći svojim izgledom festivalskom odevanju moderan preokret. U petak, viđena je u dugom crvenom kaputu uz koji je uklopila prugaste pantalone ravnih nogavica i kožne Dear Frances čizme. Izgled je zaokružila Mango naočarima za sunce i Chanel ogrlicom.

Nešto kasnije tog dana, presvukla se u braon Mango mini haljinu, sa detaljima u vidu pertli na leđima. Uz nju je nosila čizme nešto tamnije nijanse, kao i zlatnu chain ogrlicu, minđuše sa biserima i braon načare za sunce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE UK (@elleuk)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVOKE (@evokedotie)

Ovim stajlinzima, Sijena je pokazala koliko je razvila svoju boho estetiku u sofisticiranijem i zrelijem pravcu.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.