Fondacija Ralph Lauren pruža podršku obolelima od raka tokom pandemije

Ranije je američki dizajner izdvojio 10 miliona dolara za borbu protiv koronavirusne infekcije.

Krajem marta Ralph Lauren dao je rekordnu donaciju za borbu protiv infekcije korona virusom u iznosu od 10 miliona dolara. Sada je Fondacija Ralph Lauren objavila da namerava da podrži ne samo medicinske radnike, već i pacijente obolele od raka – za njih COVID-19 predstavlja posebnu pretnju.

Ralph Lauren je uključen u borbu protiv raka više od 20 godina, podržavajući programe skeniranja, rane dijagnoze, lečenja i obrazovanja pacijenata. Dodeljena sredstva biće upućena istraživačkim laboratorijama kako bi analizirali uzorke, razvili inovativne dijagnostičke testove za rano otkrivanje COVID-19, kao i kupovinu potrebne medicinske opreme.

Pored finansijske pomoći, Fond će pokrenuti kampanju za prikupljanje dodatnih sredstava za podršku Evropskom institutu za onkologiju u Italiji (IEO), Nemačkom centru za istraživanje raka u Nemačkoj (DKFZ) i drugim organizacijama. U Italiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, brend će distribuirati 130.000 primeraka kućne odeće sopstvenog brenda namenjene medicinskom osoblju i pacijentima sa COVID-19.