Francusko leto: kolekcija Balmain & Mytheresa

Pariska modna kuća Balmain i najveći internet prodavac Mytheresa još jednom su se udružili i objavili novu kolekciju.

Za svoju drugu ekskluzivnu liniju muške i ženske odeće, brend je kombinovao istorijsku arhivu modne kuće sa modernim pristupom Olivijea Rustena. Kolekcija obuhvata 25 odevnih predmeta prepoznatljivih elemenata, uključujući siluete sa velikim ramenima, ikonične otiske i sjajnu dugmad. Poznati uzorak “pied-de-poule” pojavio se u novoj kolekciji ne samo na svilenim haljinama, suknjama i pletenim odelima, već i na kupaćim kostimima u retro stilu. Čitava kolekcija je izgrađena u belim, zlatnim i limun nijansama koje uspešno naglašavaju ten i osvežavaju.

U muškoj liniji su vidljivi poznati kodovi modne kuće. Tako je Balmain predstavio kultnu jaknu sa širokim reverima u novoj nijansi, kao i majice, bejzbol kape i espadrille sa logotipom kompanije i monogramom brenda.

Dizajner je priznao da su ga tokom rada na kolekciji vodile preferencije glavnih fanova brenda: „Dok smo moj tim i ja radili na ovoj ekskluzivnoj kolekciji za Mytheresa, razmišljao sam o Balmain armiji – i osigurao da im ova kolekcija pruži izbor stvari koje bi voleli da spakuju u torbu ovog vikenda.”