Vesti

Giambattista Valli Couture proleće-leto 2021

Italijanski dizajner Giambattista Valli predstavio je novu kolekciju u okviru pariske Nedelje visoke mode.

Uspeo je da organizuje takav digitalni šou koji je preneo sav luksuz i ekstravaganciju haljina. Dizajner je ovu neobičnu sezonu posvetio igranju s volumenima koji su mu toliko prirasli srcu. "Ponekad pogledam druge kuće visoke mode i vidim puno nakita. Couture se ne bavi nakitom. Moda je prvenstveno volumen", rekao je dizajner. "Kada skicirate konfekciju, morate biti dizajner, a kada kreirate modnu odeću morate biti vajar. To je razlika između stvaranja prostora i njegovog uređenja." Koristeći improvizovane alate kao što su koso sečenje, efekat razgradnje i tone bestežinskog tafta, obradio je svaki izgled da bi postigao vrlo velike dimenzije koje oličavaju glavnu ideju ove kolekcije.

Dizajner nije štedeo na tilu za svoje haljine sa potpisom, koje su svaki put sve obimnije. Pokazao je višeslojne kreacije kao da su satkane od bombona od pamuka u prašnjavim ružičastim, jarko crvenim, prozirnim belim ili dramatičnim crnim nijansama. Neke su bile u obliku labudova, druge su podsećale na prozračnu plisiranu traku, a treće su se odnosili na ogrtače grčkih boginja izvezenih nojevim perjem. Pored zapremine, jedna od glavnih linija u kolekciji su spektakularni rukavi. Giambattista Valli je predstavio lepršave opcije i puf rukave u obliku fenjera. Dizajner je lookove upotpunio obimnim frizurama.

U dizajnerovom filmu o njegovoj novoj kolekciji, haljine su isprepletene snimcima seviljskih zgrada. To je bio njegov način da pokaže svojim klijentima šta je inspirisalo njegov osećaj volumena i šta je dublja poruka. "Vremena u kojima sada živimo povezana su sa ujedinjenjem kultura. Sevilja je mesto gde se španska i islamska kultura spajaju i stvaraju novu treću kulturu", rekao je Giambattista Valli.

Povezane teme

Vesti

Šta nositi sa bež kaputom: modne ideje za svaku priliku

Možda ne postoji svestranija i modernija odeća od klasičnog bež kaputa.

Vesti

Prekomorska ptica: novi look Tine Kunaki

Tina Kunaki ponovo očarava svojom egzotičnom lepotom.

Vesti

Retka fotografija: bivši partneri Irina Šajk i Bredli Kuper u Njujorku

Irina Šajk i Bredli Kuper uspeli su da se rastanu kao prijatelji, ali uprkos tome, nisu često viđeni zajedno.

Vesti

Elementi radne uniforme u kolekcijama proleće-leto 2021

Prsluci sa džepovima, široke kargo pantalone, košulje i jakne od guste tkanine i radni kombinezoni - elementi radnih uniformi postali su deo svakodnevne moderne odeće.

Vesti

Smeo izgled Barbare Palvin

Sa ovakvim nogama šorc može biti i kraći.

Vesti

Kancelarijski klasici u novoj verziji: modni master klas Džesike Albe

Strogi kodeks oblačenja nije razlog da se odreknete udobnosti.

Vesti

Besprekorno lepa kraljica Leticija u snežno beloj haljini

Još jedan savršen stajling španske kraljice.

Vesti

Hulu snima dokumentarni serijal o brendu Victoria's Secret

„The Rise and Fall of Victoria's Secret“

Piste

Alberta Ferretti predstavila novu kolekciju na milanskoj Nedelji mode

Počela je milanska Nedelja mode. Nakon debija Kim Džonsa za Fendijevu liniju konfekcije, Alberta Ferretti je predstavila svoju kolekciju za sezonu jesen/zima 2021/2022.

Piste

Rimsko carstvo: Fendi kolekcija jesen/zima 2021/2022

Britanski dizajner Kim Džons prisetio se lične i važne priče prošlog meseca u okviru Nedelje visoke mode i prikazao je u svojoj debitantskoj kolekciji za Fendi.

Piste

Kaputi sa šljokicama i hipnotički otisci: kolekcija Prada FW21

Kolekcija jesen/zima Miucce Prada i Rafa Simonsa.