Giuliva Heritage i H&M najavili saradnju na zajedničkoj kolekciji

H&M sa ponosom najavljuje saradnju sa luksuznim italijanskim brendom Giuliva Heritage poznatom po svojim besprekornim krojevima, koji je klasičnu mušku odeću uveo u svet ženske mode. Osnivači ovog brenda, muž i žena Margerita Kardeli i Đerardo Kavalijere, pasionirani su ljubitelji mode koja traje i koja je napravljena od kvalitetnih materijala. Zajedno sa H&M-om i po uzoru na italijansko modno nasleđe kreirali su modernu kolekciju napravljenu od materijala iz održivih izvora, i u skladu sa putem oba brenda ka cirkularnoj modi, u celoj kolekciji korišćeni su reciklirani materijali. Giuliva Heritage x H&M kolekcija biće u prodaji u H&M prodavnicama od 3. septembra.

Kada je osnovan Giuliva Heritage, Margerita je često pozajmljivala stvari iz Đerardovog ormara koje je svakodnevno nosila. Upravo sa tim etosom, Giuliva Heritage x H&M kolekciju čine tradicionalne košulje, upečatljivi sakoi i savremeni trench kaputi izrađeni od reciklirane vune, recikliranog poliestera i organskog pamuka, u klasičnim bojama poput bež, tamnoplave i burgundy. Zajedno sa fluidnim bluzama i haljinama, ova kolekcija čini jednu svedenu, klasičnu garderobu.

„Bilo je divno raditi sa H&M-om na kolekciji. Zajedno smo stvorili lagane komade za prelazni period iz leta u jesen, sa dizajnom koji izdržava test vremena. Posebno nam je bilo drago što smo koristili reciklirane materijale, jer smo oduvek bili strastveni prema autentičnoj, smislenoj modi koja traje i ova kolekcija će to nesumnjivo pokazati“, rekli su Margerita Kardeli i Đerardo Kavalijere.

“Radujemo se saradnji sa majstorima krojenja Giuliva Heritage. Inspirisani klasičnim dizajnom muške odeće, oba naša tima bila su oduševljena stvaranjem pristupačnih i bezvremenskih komada za modernu ženu. Sa H&M-ovom conscious proizvodnjom i trajnim dizajnom brenda Giuliva Heritage, stvorili smo komade koji će trajati i nadamo se da će ih naši kupci prenositi sa generacije na generaciju”, rekla je Maria Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.