MODA / Vesti

Vesti

Glumci serije “Prijatelji” predstavili svoju kolekciju – i izgleda bolje nego što možete da zamislite!

Hit serija koja nam je ulepšala detinjstvo, “Friends”, nas je povodom dvadesetpetogodišnjice prve epizode, ove godine obradovala emisijom u kojoj su se svi naši omiljeni likovi okupili. U sat i po vremena uspeli su da utkaju sve emocije koje smo osećali tokom jedne čitave decenije praćenja ove serije, kao i svaku koju smo osetili kada smo (po milioniti put) ponovo pogledali sve epizode od početka do kraja. 

Mesec dana posle nominacije za prestižnu Emi nagradu koju je osvojila ova emisija, glumci popularne serije imaju nešto sasvim novo za nas – a to je čitava linija odeće na kojoj će se nalaziti citati i ilustracije iz naših omiljenih scena. 

Kolekcija koju čine majice na kratak i dugačak rukav, duksevi, topovi i šolje biće podeljena na 3 dela, gde će na svaka tri meseca biti predstavljene tri sezone serije. Svaki deo kolekcije biće dostupan za kupovinu tačno mesec dana, a  zvezde serije su već najavile da će deo profita od prodaje proslediti dobrotvornim svrhama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Merch liniju su glumci kreirali zajedno sa brendom Repesent, i na njima će biti nasllikani sve legendarne scene po kojima je serija poznata. Ako ste je i vi pogledali toliko puta, da više nemate potrebu ni da gledate u ekran, već ih samo slušate dok jedete, peglate, sređujete stan, skrolujete Instagramom, sigurno već znate koje su to scene. 

U kreativni proces su bili uključeni samo “prijatelji” i oni su sami birali svoje omiljene scene i šale koje su izgovorili pre više od jedne decenije, a kojima se mi i dalje smejemo. Na jednoj od majici se takođe nalazi slika iz uvodne špice, gde njih šestoro sede na kauču ispred fontane poručujući svojoj publici samo jedno – “We’ll be there for you”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

Glumci su u ponedeljak na svojim privatnim Instagram profilima podelili slike na kojima su predstavili prvi deo kolekcije. Dženifer Aniston se odlučila za lila majicu na kojima je ilustrovana uzrečica njene cimerke sa malih ekrana – “I know”, dok je Dejvid Švimer romantično izabrao ilustraciju koja simbolizuje ljubav između njegovog lika, i lika Rejčel, koji je igrala Dženifer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

 Zanimljivo je da su u emisiji “Friends: The Reunion”, Dženifer i Dejvid otkrili da je među njima i van malih ekrana bilo hemije i ljubavi, ali da je tajming uvek igrao protiv njih – i pobeđivao. Sledeći deo kolekcije predstaviće četvrtu,petu i šestu sezonu, dok će naredni pokriti sedmu, osmu, devetu i desetu. Budući da je ova serija još davno postala evergrin, mi se nadamo da ovo nije poslednje što nam donose glumci najboljeg sitkoma svih vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Instagram