Goruća tema: Zašto je Megan Foks doživela internet linč zbog izazovne haljine na Met Gali?

Kako je jedan stajling prouzrokovao toliko oprečnih stavova?

Sezona crvenih tepiha definitivno se vratila, a pojava Megan Foks (kao jedne od najpraćenijih glumica) na Met Gali i dodeli MTV VMA nagrada privukla je dosta pažnje.

Na nedavno održanoj Met Gali, Megan je nosila izrazito jarkocrvenu haljinu sa izrezima, ukrašenu šljokicama i upotpunjenu glamuroznom šminkom sa akcentom na crvenom karminu, koji asocira na stari Holivud, što jeste bio dobar odgovor na zadatu temu američke mode.

Ali, njen stajling na prošlonedeljnim MTV VMA izazvao je priličnu kontroverzu. Na ceremoniji u Njujorku glumica se odlučila se za blistavu Mugler haljinu zbog koje su ljudi bili revoltirani. Činjenica da je haljina bila mahom providna i da se mogao videti glumičin minijaturan odabir veša za neke je bila previše.

Megan je, inače, ostvarena kao majka troje dece što je, izgleda, samim tim svrstava u red dama koje sebi ne bi smele da dopuste izazovnu garderobu, niti da nose ono što žele.

Veliki broj komentara na Tviteru odnosio se na pitanja poput: „Da li je pomislila na svoju decu? Kaže da ne želi da glumi u nagim scenama u filmovima, a takođe se žalila i na to da ju je Hollivud seksualizovao, ali zar tome ne doprinosi način na koji se oblači?“

Međutim, kontekst koji se ovde izostavlja je značajan. Činjenica da Megan sama bira svoju nešto provokativniju odeću ne može biti jednaka situaciji u kojoj reditelj od glumice zahteva da bude naga za potrebe snimanja filma.

Uostalom, crveni tepih MTV VMA dodele nagrada i jeste sinonim za neočekivane i hrabre stajlinge poznatih. Ukoliko imate dovoljno samopouzdanja za smelu kombinaciju poput Meganine, društvo ne bi smelo da poseduje tu moć da osuđuje i loše kritikuje otvorenu žensku senzualnost.

Mi mislimo da je izgledala zanosno!

Foto: Profimedia

Tekst: Natalija Knežević