8 Guči klasika koje ćemo zauvek nositi

Kada govorimo o luksuznim brendovima, Guči je uvek bio na samom vrhu. Pored vodećih giganta modne industrije – Šanel, Dior, Sen Loran, Luj Viton, italijanska modna kuća, osnovana pre 100 godina, ni jednog trenutka nije gasila svoj sjaj. Iako ne možemo poreći veliki uticaj i preobražaj brenda uz Tom Forda, od kako je Alesandro Mikele preuzeo ulogu kreativnog direktora 2015., Guči je kompletno transformisan.

Zahvaljujući ovom kreativnom direktoru, brend je postao najpopularniji i najprofitabilniji u “porodici” Kering (u kojoj se nalaze i Botega Veneta, Sen Loran i Balensijaga). Ne može se poreći efekat nove estetike koju je Mikele doneo etiketi.

Prema platformi za modnu pretragu List, Guči je najpopularniji brend nakon Najka i Of-Vajta. Pa kako im je to uspelo? Zahvaljujući Alesandru koji je pomerao granice kuće, kolekcije su bivale sve više eksperimentalne i uzbudljivije, što se uvuklo u dnk brenda.

To ne znači da je sve što Alesandro radi savršeno, ali jedno je sigurno: modu učinio dostupnom. Od torbi koje su postali apsolutni klasici do majica sa logom kao i GG kaiša, predstavljamo vam u galeriji 8 legendarnih komada iz Mikele ere koji već ispisuju modnu istoriju.

Priredila: T.Mišović

Foto: Instagram, Profimedia