grazia

Vesti

Helmut Lang x Anthony Vaccarello za Saint Laurent Rive Droite

Austrijski dizajner predstavlja ekskluzivnu saradnju sa francuskom kućom i njenim kreativnim direktorom Anthonyjem Vaccarellom.

Ime Helmut Lang odmah se povezuje sa devedesetim godinama (dizajner je napustio modu 2005. godine). Pre dve godine Anthony Vaccarello, kreativni direktor Saint Laurent-a, obratio mu se sa predlogom za zajednički projekat. U početku je Vaccarellov predlog za Langa zvučao kao stvaranje zajedničke kolekcije od teksasa. Međutim, za Helmuta Langa modni svet je otišao u prošlost, pa je umetnički pravac bio jedini način da zainteresuje bivšeg dizajnera.

Tako se pojavila Helmut Lang x Anthony Vaccarello za Saint Laurent Rive Droite - instalacija koja je uključivala arhivske eksponate iz Siant Laurent-a, uključujući uzorke odeće koji iz nekog razloga nisu bili uključeni u kolekciju.

Lang je sve ove Saint Laurent komade pomešao sa pigmentiranom smolom i iskoristio je tu sirovinu za stvaranje skulptura koje pomalo podsećaju na toteme. Vacarello, poput Langa, ne oseća povezanost sa materijalnim stvarima. Stoga, njegova fascinacija austrijskim dizajnerom leži, s jedne strane, u njegovoj sposobnosti da se odvoji od tih veličanstvenih kreacija koje je sve stvorio i sada ih uništava, oslobađajući fizičku vezanost, a istovremeno održavajući emocije. Prema rečima dva kreativca, odeća može biti sredstvo za kreativnu transformaciju.

Instalacija je izložena u vodećoj prodavnici Saint Laurent u ulici Rue Saint-Honore, a biće premeštena u Rive Droite u Los Anđelesu nakon revije brenda.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima

Stil dana

Smart casual u izvedbi Emili Ratajkovski

Blejzer, crop top i zvonaste pantalone za šetnju njujorškim ulicama.

Stil dana

Da li je ovo najsavršenija zlatna haljina?

Megan Markl pravi kraljevske stilske izbore.

Inspiracija

Modna inspiracija: Poput grčkih boginja

Ovog proleća desila se potpuna modna dominacija romantičnih tendencija iskazanih pre svega haljinama maksi dužina izvedenih od čipke i satena.

Vesti

Nova hot spot mesta za šoping u Beogradu

U TC Galerija otvorene su tri nove radnje luksuznih brendova Calzedonia, Intimissimi i Intimissimi Uomo.