MODA / Vesti

Vesti

H&M Fall Fashion kolekcija ističe lepotu recikliranih materijala

Lepo izrađene čipkane haljine inspirisane tridesetim godinama prošlog veka, čine glavne komade u H&M-ovoj Fall fashion kolekciji koja će se u prodaji naći od 10. septembra.

Kolekcija se sastoji od osam komada, svaki sa vintage detaljima kao što su široki rukavi, naglašena ramena ili karneri. Boje su bela i crna, a materijali su čipka, žakard i vuna nastali iz održivih izvora, što pokazuje kontinuiran rad H&M-a koji vodi ka održivoj modnoj budućnosti.

Ova kolekcija pokazuje svu inovativnost i lepotu koja se krije iza recikliranih materijala i to je još jedan korak ka cilju H&M-a da do 2030. godine koristi samo reciklirane i materijale nastale iz održivih izvora. To je u ovoj kolekciji posebno naglašeno spajanjem vintage silueta sa dužinom haljina, koje se kreću od mini do maksi, zajedno sa dvorednim dugačkim kaputima. Ove jeseni nosiće se oversized kaput preko čipkane haljine, sve to upareno sa čizama, što pokazuje da će nova sezona pronalaziti svoju snagu u bezvremenskom dizajnu.

Cela kolekcija rađena je od materijala održivog porekla – reciklirani poliester, reciklirani najlon i reciklirana vuna koji potiču od tekstilnog i plastičnog otpada ili njihove mešavine, čime se daje novi život starim PET bocama, staroj odeći ili tekstilnim ostacima. H&M grupa danas koristi 57 odsto organskog, recikliranog ili drugog materijala nastalog iz održivog izvora u svojoj proizvodnji. U 2019. godini, H&M je koristio reciklirani poliester nastao od približno 537 miliona PET boca.