H&M Group na prvom mestu po oceni upotrebe organskog pamuka

Međunarodna neprofitna organizacija, Textile Exchange objavila je svoj izveštaj o primeni materijala za 2019. godinu u kome je pružila dubinsku procenu upotrebe održivih materijala u tekstilnoj industriji.

H&M Group je na vrhu liste po upotrebi organskog pamuka prema sertifikatu Responsible Down Standart. Istovremeno, H&M Group je i dalje jedan od najvećih svetskih potrošača recikliranog pamuka, reciklirane vune, recikliranog najlona i liocela. H&M Group prepoznata je kao vodeća potrošačka kompanija za unapređeni pamuk. To uključuje organski pamuk, reciklirani pamuk i pamuk iz Better Cotton Initiative (BCI). Jedan od glavnih ciljeva kompanije za 2020. godinu je upotreba pamuka u proizvodnji, koji mora biti prerađen ili organski, ili dobijen iz održivijih izvora preko BCI.

H&M Group je takođe jedan od najvećih svetskih potrošača recikliranih materijala, kao što je reciklirani najlon – od starih ribarskih mreža, tepiha i ostataka od proizvodnje – i reciklirani poliester. Prošle godine, H&M je koristio reciklirani poliester, što je gotovo 537 miliona PET boca. Nakon pamuka i sintetičkih materijala poput najlona poliestera, H&M grupacija najviše koristi veštačka celulozna vlakna poput rajona. H&M Group takođe zadržava svoju poziciju jednog od najvećih svetskih korisnika liocela koji potiče iz održivih izvora.