Vesti

H&M Group na prvom mestu po oceni upotrebe organskog pamuka

Međunarodna neprofitna organizacija, Textile Exchange objavila je svoj izveštaj o primeni materijala za 2019. godinu u kome je pružila dubinsku procenu upotrebe održivih materijala u tekstilnoj industriji.

H&M Group je na vrhu liste po upotrebi organskog pamuka prema sertifikatu Responsible Down Standart. Istovremeno, H&M Group je i dalje jedan od najvećih svetskih potrošača recikliranog pamuka, reciklirane vune, recikliranog najlona i liocela. H&M Group prepoznata je kao vodeća potrošačka kompanija za unapređeni pamuk. To uključuje organski pamuk, reciklirani pamuk i pamuk iz Better Cotton Initiative (BCI). Jedan od glavnih ciljeva kompanije za 2020. godinu je upotreba pamuka u proizvodnji, koji mora biti prerađen ili organski, ili dobijen iz održivijih izvora preko BCI.

H&M Group je takođe jedan od najvećih svetskih potrošača recikliranih materijala, kao što je reciklirani najlon - od starih ribarskih mreža, tepiha i ostataka od proizvodnje - i reciklirani poliester. Prošle godine, H&M je koristio reciklirani poliester, što je gotovo 537 miliona PET boca. Nakon pamuka i sintetičkih materijala poput najlona poliestera, H&M grupacija najviše koristi veštačka celulozna vlakna poput rajona. H&M Group takođe zadržava svoju poziciju jednog od najvećih svetskih korisnika liocela koji potiče iz održivih izvora.

 

Povezane teme

Vesti

U krupnom planu: patike iz saradnje Reebok x Maison Margiela

Novi par patika koji ćemo loviti ovog proleća.

Stil dana

Look dana – štepana jakna u glavnoj ulozi

Možemo reći da smo zvanično stigli do hladne sezone i radujemo se udobnoj i toploj odeći.

Inspiracija

10 zimskih stajlinga Karolin Daur

Došla je prava snežna i hladna zima, što znači da je hitna potreba za zagrevanjem.

Vesti

30 najboljih lookova Kejt Mos

Postoje žene koje su toliko sigurne u sebe da ne moraju pribegavati nekakvim trikovima da bi se poboljšale ili izgledale bolje. Kejt Mos je jedna od takvih.

Vesti

U obliku srca: Agent Provocateur Valentine's Day Collection

Modni brendovi se postepeno pridružuju pripremama za Dan zaljubljenih.

Inspiracija

Insta izveštaj: kako trendseterke nose kapute od ovčje kože ove zime

Već smo rekli da su kaputi od ovčje kože jedan od glavnih trendova ove zime, što znači da su sve zvezde uličnog stila već uspele da nabave nekoliko kultnih modela i pokažu kako i...

Vesti

Predmet želje: nove patike Dior-ID

Francuska modna kuća Dior predstavila je novi predmet želje - par patika Dior-ID koje je kreirala Marija Gracija Kjuri, a koje savršeno dopunjuju bilo koju prolećno / letnju gard...

Vesti

Dan zaljubljenih: Rijana u Savage x Fenty kampanji

Tek što smo se oporavili nakon novogodišnjih praznika, modna industrija već nas podseća da je vrlo brzo Dan zaljubljenih.

Stil dana

10 belih džempera u stilu Rouzi Hantington-Vajtli

Rouzi Hantington-Vajtli zna kako da izgleda prikladno u bilo kojoj situaciji.

Vesti

Kris Hemsvort je novo lice HUGO BOSS-a

Od 2021. godine glumac Kris Hemsvort, biće prva holivudska zvezda imenovana za međunarodnog ambasadora brenda BOSS.

Inspiracija

Seks i grad: naši omiljeni stajlinzi Samante Džouns

Vest o povratku Seksa i grada oduševila je obožavaoce koji čekaju više od 10 godina da se nastavi priča o avanturama četiri prijateljice u Njujorku.