H&M kolekcija Conscious Sport: važna posvećenost održivosti

Brend H&M lansira sportsku liniju Conscious Sport od recikliranih materijala.

H&M je bio prvi brend od 2013. godine koji je objavio listu svojih dobavljača, da bi se zatim još više angažovao na transparentnosti sa kolekcijama Conscious Ekclusive, a potom i sa celokupnom ponudom svojih proizvoda. Materijali koje H&M koristi za svoju novu sportsku liniju, lansiranu početkom 2020. godine, takođe su održivi. Kolekcija, napravljena od materijala kao što su reciklirani poliester, poliamid i najlon, BCI pamuk (Better Cotton Inititation ili pamuk uzgajan sa održivijim praksama), uključuje žensku odeću, helanke, grejače za noge, donji veš, majice. Nijanse se kreću od neutralnih boja, bele, crne i sive do komada sa fluorescentnim elementima.

Ali predanost H&M-a održivosti vrlo je široka. Za svaku odevni komad dostupni su detalji poput zemlje proizvodnje, imena dobavljača, imena i adrese fabrika i broja radnika. A cilj je da se do 2030. godine koristi 100% recikliranih ili održivih materijala. Pored pamuka, brend već koristi recikliranu vunu, organsku konoplju, organski lan, organsku svilu, reciklirani poliester, recikliranu plastiku, reciklirano staklo i dr.

I ne samo to, H&M je bila prva modna kompanija koja je pokrenula globalni projekat kolekcije nošene odeće, sakupivši 80 hiljada tona. Inicijativa je ekološki projekat za izbegavanje otpada i minimiziranje otpada, kao i za pronalaženje rešenja za recikliranje svih tekstilnih vlakana i njihovu novu upotrebu. Stoga možete doneti bilo kakvu polovnu odeću bilo kog brenda ili tekstila za kuću u prodavnice, čak i u lošem stanju, da doprinesete njihovoj drugoj upotrebi.

Conscious Sport liniju kompanije H&M otkrivamo u galeriji fotografija.