Holivudski glamur na dodeli Zlatnog globusa 2023. nije izneverio

Sezona dodele nagrada počela je u utorak uveče, dodelom Zlatnih globusa 2023. na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Događaj je usledio nakon pauze u 2022, kada je ceremonija obustavljena nakon što je holivudsko Udruženje stranih novinara (HFPA) – koje bira nominovane i pobednike – optuženo za finansijske i etičke greške.

Ovogodišnju dodelu vodio je komičar Džerod Karmajkl, a među velikim pobednicima u kategorijama glume bili su Ostin Batler, koji je osvojio Zlatnu statuetu za najboljeg glumca igrajući Elvisa Prislija u biografskom filmu Baza Lurmana, i Kejt Blanšet, kojoj je uloga u Taru donela četvrti Zlatni globus. Zendeja je takođe osvojila svoj prvi globus za ulogu u Euforiji, ali su obožavaoci, nažalost, ostali uskraćeni za pojavljivanje na crvenom tepihu modne miljenice, koja nije prisustvovala večeri.

Statuete na stranu, sve oči bile su uprte u modu, dok je Holivud isporučio prvi veliki crveni tepih u 2023. Mnoštvo mašni, tafta i haljina sa šljokicama, kao i neizostavnih vibrantnih boja. Tu je bila Leticija Rajt u custom Prada zagasito narandžastoj haljini i Džena Ortega u plisiranoj Gucci haljini. I dok su statement ogrlice bile primetno odsutne, pojavio se naš novi omiljeni dodatak na crvenom tepihu: nošenje prstenova preko rukavica poput Nataše Lion i Doli De Leon.

Dramatično pojavljivanje na kraju večeri izvela je, niko drugi do – Rijana. Pevačica, nominovana za svoju pesmu “Lift Me Up” iz Black Pantera, ušetala je na 80. ceremoniju dodele nagrada nekoliko minuta nakon što su svi stigli. Njena voluminozna Schiaparelli couture crna haljina nije imala bilo kakav ogrtač: svaki rukav se vukao po zemlji, kao trake fantastične, masivne mašne.

Pogledajte u galeriji najlepše izglede slavnih sa dodele Golden Globes 2023.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.