Inspiracija za jesenje outfite: 20 večnih stajlinga princeze Dajane

Što se jesenjeg odevanja tiče, niko drugi to nije radio bolje od princeze Dajane. Od mlade nastavnice pod lupom britanskih tabloida do samouverene princeze, čiji je off-duty look bio sačinjen od farmerki i bomber jakni, inspirisala je generacije fashion ljudi, što traje i danas.

Narodna princeza (nadimak koji joj je dao bivši britanski premijer Toni Bler) i dalje se smatra jednom od najistaknutijih kraljevskih ličnosti uprkos tragičnom odlasku 1997.  Nekoliko holivudskih adaptacija Dajaninog života ušlo je u bioskope, a predstojeći film sa Kristen Stujart pod nazivom “Spenser” imaće premijeru 5. novembra 2021.

U Dajaninom stilu, bez premca, postoji suština bezvremenosti. Workout outfiti, koje su činili oversized duksevi i biciklističke jarkih boja, uticali su na nekoliko modnih brendova, poput Sporty & Rich i Museum of Peace and Quiet, da razviju svoje kolekcije i reklamne kampanje inspirisane sportsko-šik estetikom svima omiljene princeze. Modne kuće i danas odaju počast Dajani sa ikoničnim komadima koje je često nosila, poput torbe Lady Dior sa kojim je često bila viđena. Početkom ove godine Guči je lansirao redizajniranu kultnu torbu od bambusa nazvavši je Diana torba.

Nakon razvoda od princa Čarlsa 1992. godine, Lejdi Di pokazala je svoje novostečeno samopouzdanje i savremen stil, koji je oblikovao jesenje modne trendove devedesetih. Jesenji outfiti princeze sastojali su se od rolki i teksas farmerki, do kardigana i midi i mini suknji.

Ipak, ono što Dajanu čini upornom ikonom stila je njena sposobnost da izgleda prefinjeno i šik, bez napora, kombinovanjem basic komada sa klasikom. Uparivanjem plavih farmerki sa predimenzioniranim blejzerom, udobnih dukserica sa Chelsea čizmama, oversized džempera sa košuljom na kopčanje uspevala je da nađe idealan balans između elegantnog i savremenog stila koji prevazilazi test vremena.

Od bomber jakni do oversized kaputa, ove sezone slavimo večni stil princeze Dajane sa njenim ikoničnim lookovima koji će inspirisati vaš jesenji garderober.

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović