Iz lične arhive: manekenka Romi Strajd pokazala je slike pre, tokom i posle trudnoće

Holandska zvezda modne piste i bivši “anđeo” Victoria’s Secreta deli svoju transformaciju tela na fotografijama i video snimcima.

Fotografije i snimci stvarnog života, koji nije pokriven filterima, dobrim uglovima, dobrom svetlošću i drugim „pojačivačima“, postaje sve veći trend. Modeli, influenseri, glumice i pevačice dele snimke uživo, uništavajući višedecenijske dominantne stereotipe poput 90-60-90.

Posebna kategorija među takvim slikama su fotografije modela tokom i nakon trudnoće. Čini se da su vremena kada su iz bolnice išla na reviju potonula u zaborav, a ispostavilo se da manekenkama nije ništa strano: one, kao i sve žene, imaju strije, kosa im opada i imaju tamne kolutove ispod očiju.

Mnoge zvezde su krenule putem – ka prirodnosti. Elsa Hosk u svojim postovima deli da se uopšte ne bavi sportom, da lako jede ugljene hidrate i ne umara se podsećajući da Instagram ne odražava stvarnost.

Romi Strajd, koja je postala majka početkom meseca, podržava koleginice, deleći sa višemilionskom publikom fotografije koje Photoshop nije dodirnuo.

To se odnosi i na fotografiju, uz pomoć koje je holandska lepotica najavila rođenje svog prvog deteta, i nedavnu seriju koja je zabeležila transformaciju njenog tela tokom trudnoće.

Sledeći kadrovi pokazuju kako njen stomak raste, a galerija se završava fotografijom sa novorođenom bebom Mint u naručju njene majke.