Otkrivamo: Kako da stilizujete pončo?

Mnogo pre nego što su počeli da ih nose Evropljani i mnogo pre nego što je modna kuća Burberry napravila personalizovane – za kojima je poludeo ceo svet (barem onaj njegov zvezdani, holivudski deo), pončosi su bili popularni u Južnoj Americi, a najčešće su ih nosili muškarci iz podnožja Anda, kao spoljnu zaštitu od vetra, kiše i hladnoće.

Danas imaju istu namenu (da štite od nepovoljnih vremenskih uslova), samo što su postali reprezentativni modni komad, idealan za hladne dane, pogotovo ako su izrađeni od vune. Retko se nose kao poseban gornji odevni predmet, da ne nosite ispod jaknicu ili sako, ali kada su od toplije vreme – apsolutno je dozvoljeno i to. Najbolje izgledaju uz farmerke, duboke čizme i šešir, a kada su od laganih materijala, idealni su kao pomoćna jaknica. Ako su od neprobojnih materijala, mogu da posluže i kao kabanica.

Pončo možete nositi opušteno ili ga uvezati kaišem, kada postaje elegantan odevni komad. Za više inspiracije, pogledajte u galeriji kako ga nose slavne ličnosti, koje ga obožavaju.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia