Kako su modne ikone 20. veka nosile bele pantalone

Kako zamisliti leto bez para svojih omiljenih belih pantalona? Ovaj komad je odavno sinonim za najtoplije doba godine, a iz sezone u sezonu modni brendovi ih uključuju u svoje kolekcije.

Međutim, predlažemo da inspiraciju za stilizovanje belih pantalona potražite ne samo u najnovijim lookbook-ovima Hermesa, Acne Studios i brenda Fendi, već i na arhivskim fotografijama.

Ikone stila poput Odri Hepbern, Džeki Kenedi i Joko Ono nisu mogle da zamisle svoje garderobe bez njih. Pogledajmo njihove primere.

Odri Hepbern

Prirodno, na pomen Odri Hepbern, odmah zamišljamo njen stajling u crnoj maloj Givenchy haljini. Ništa manje impresivno izgledala je u belim pantalonama, koje je nosila sa istim lakonskim belim topom i udobnim baletankama. Danas se slične pantalone mogu naći u kolekcijama Max Mara i Michael Kors.

Dženifer Aniston

Glumica Dženifer Aniston je još 2001. godine pokazala kako u jednom stajlingu možete kombinovati nekoliko laganih stvari i istovremeno izgledati zabavno i moderno. Tajna leži u kompetentnoj kombinaciji tekstura i nijansi. Svideće se ljubiteljima minimalističkog stila ranih 2000-ih.

Joko Ono

Joko Ono je još 1988. godine pokazala kako se bele pamučne pantalone mogu prebaciti iz kategorije odeće za plažu u kategoriju večernjih. Jednostavno ih je kombinovala sa crnom jaknom prilično opuštenog kroja. Da biste ulepšali izgled, preporučujemo dodavanje velikih minđuša ili masivne ogrlice u najboljim tradicijama osamdesetih.

Džeki Kenedi

Ljubitelji stila 1970-ih ne mogu bez istraživanja fotografija Džeki Kenedi, koja je izgledala neverovatno elegantno u odeći ove slobodne modne ere. Prva dama Sjedinjenih Država obožavala je lepršave pantalone, ali je istovremeno izabrala njihovu diskretnu verziju – sa malo skraćenom dužinom, privlačeći dodatnu pažnju na cipele. Po uzoru na Kenedi, ove bele pantalone možete nositi sa klasičnim trench mantilom.

Princeza Dajana

Princeza Dajana je u svakodnevnom životu često birala lagane široke pantalone kada je zvanični kraljevski kodeks oblačenja nije sputavao. Istovremeno ih je nosila u najboljim tradicijama studentskog preppy stila – sa ravnim cipelama i širokim džemperima.

Gvinet Paltrou

Elegantna ležernost – ovo je fraza koja najbolje opisuje stajling Gvinet Paltrou u belim pantalonama niskog struka. Glumica ih je kombinovala sa grubim sandalama i kardiganom – ovaj izgled od pre 20 godina izgleda apsolutno relevantan 2021. godine.

Džejn Birkin

Zahvaljujući Džejn Birkin lagane farmerke su se povezale sa sofisticiranim stilom pariskih žena. Muza Serža Gainsbourga volela je da ih kombinuje sa apsolutno jednostavni topom sa cvetnim printom ili breton prugama.

foto:Pinterest