Kakve cipele princeza Dajana nikada nije nosila

Bila je jedna od najstilizovanijih žena na svetu i dalje ostaje modna ikona.

Inspirisala je modne dizajnere i na raspolaganju imala najspektakularnije haljine visoke mode. Stil i garderoba princeze Dajane vremenom su se menjali, često u suprotnim smerovima. Na primer, u prvim godinama braka princeza se mogla pojaviti u javnosti u cipelama otvorenih prstiju. Međutim, nakon nekog vremena (kada se Dajana već uspela naviknuti na kraljevski dress code), supruga princa Čarlsa odlučila je da zaboravi na ove modele preferirajući zatvorene cipele.

Princeza Dajana u Vindzoru, 4. juna 1982. godine

Autor knjige, Diane Clehane, “Diana: The Secrets of Her Style”, otkrila je da se Lejdi Di često pojavljuvala u štiklama, baletankama, gumenim čizmama, pa čak i Converse patikama, ali u sandalama i modelima s otvorenim prstima, pojavljivala se u javnosti izuzetno retko.

Dajana u Polo klubu, 7. juna 1984.        Tokom australijske turneje, 6. aprila 1983

Od svoje udaje za princa Čarlsa 1981. godine, nosila je skromne potpetice od 5 cm kako ne bi bila viša od Njegovog Visočanstva. Kao članica porodice Vindsor, pojavljivala se na manifestacijama u cipelama sa niskom potpeticom koje su bile u skladu sa njenom odećom, a modni kritičari su ih nazvali ” Dynasty Di”.

Ali nakon što se rastala sa Čarlsom, došlo je do ozbiljnih promena u garderobi Njenog Visočanstva, uključujući i cipele. Dajana je počela da bira cipele sa visokom štiklom koje su naglašavale njene duge vitke noge. Poklonila se modelima Manola Blahnika (favoriti Megan Markl i Kejt Midlton, i naravno Keri Bredšo) i cipelama sa potpisom Jimmy Choo-a (još jedan od favorita Megan Markl).

 Dajana u Vašingtonu, 17 juna 1997.    Princeza Dajana u Njujorku, 23. juna 1997.

„Najviše je volela cipele sa visokim potpeticama i kaiševima“ – rekao je Jimmy Choo. – „Preferirala je klasični stil. Dajana nikada nije nosila sandale jer ih nije volela. Imala je lepe noge. Nije volela da nosi čarape, ali uvek ih je birala kada se pojavljivala na službenom događaju sa kraljicom. Uvek je veoma poštovala Njeno Veličanstvo“, pojašnjava Choo.

         4 septembar 1982.                                                                              7. mart 1981

marieclaire.ru