Jesen-zima 2021: Svaka osoba od stila nosi kaput od ovog materijala

Tvid je materijal koji pripada klasičnom stilu i koji donosi duh aristokratije i to sa dobrim razlogom: istorija tvida usko je povezana sa britanskim plemićima i damama aristokratskog porekla.

Popularnost tvida dogodila se zahvaljujući njegovoj izdržljivosti, toploti i vodootpornosti, zbog čega su ga muškarci nosili u toku sportskog lova u planinskim predelima.

U osnovi, to je bila odeća rezervisana za pripadnike kraljevskih porodica i aristokratije u 19. veku, a tradicija je nastavila da živi, jer lovci na planinske ptice širom Ujedinjenog Kraljevstva i dalje poštuju ovo nasleđe.

Danas se tvid pojavljuje svake jesenje sezone na pistama luksuznih modnih kuća za muškarce i žene.

Smatra se jesenjim klasikom, a modni entuzijasti ne mogu da ga se zasite.

Prednosti ove tkanine su jasne: tvid je robustan, ali prefinjen i sofisticiran.

Istovremeno funkcionalan i moderan, kaput od tvida neophodan je u svačijem ormaru, bilo da želite da ga nosite u večernjem izdanju ili kao deo vaših dnevnih odevnih kombinacija.

Tvid se smatra jednim od najboljih materijala za hladne dane.

Njegova tekstura i struktura riblje kosti čine ga retro komadom koji će uvek biti poželjan u svačijem garderoberu.

Zahvaljujući dizajnerskim, ali i brendovima ulične mode, može biti prilično lako pronaći ovu vrstu kaputa u različitim stilovima i nijansama.

Kaputi od tvida najbolje izgledaju uz jednobojne džempere i gornje delove, a poželjno je da ostatak kombinacije bude jednostavan i elegantan.

Najčešći modeli su oni u sivoj boji, odnosno oni kaputi koji sadrže mešavinu sivih, belih i crnih niti što i stvara gorepomenutu teksturu riblje kosti.

Svake sezone, ali ove nešto primetnije nego inače, modni insajderi podsete nas na efektnost ovog modela.

U galeriji pogledajte 6 aktuelnih modela koji su nam zapali za oko u sezoni jesen-zima 2021/2022.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević