Kejt Midlton ne podnosi proslave u palati – otkrivamo zašto

12. jun – ili drugi vikend u mesecu – tradicionalno je „zvanični“ rođendan kraljice, a drugu godinu zaredom proslave se održavaju u skromnom formatu. Posebna parada održana je na terenu zamka Vindzor. Obično se na ovaj dan, ako se sećate, cela kraljevska porodica pojavi na balkonu Bakingemske palate i pozdravi podanike. Ali ne u ovom trenutku.

Kako se ispostavilo, vojvotkinja od Kembridža, koja takođe ove godine propušta proslavu, nikada nije mogla da uživa u proslavi u potpunosti kao ostali članovi porodice. Razlog je strašna alergija na konje. Jednom je govorila o svojoj bolesti na konjičkom polo meču nakon što je viđena kako događaj posmatra iz malog šatora u uglu terena. To znači da bi par stotina konja koji učestvuju u paradi Elizabete II u junu moglo da zada vojvotkinji neprijatan napad.

2011. godine, na sličnom događaju, slikana je na balkonu Bakingemske palate sklopljenih ruku na licu, što je verovatno značilo da je Vilijamova supruga stalno kijala. Štaviše, Kejt često putuje u konjskoj zaprezi sa Kamilom, što joj je teško pada.

Poznato je da su članovi kraljevske porodice blisko povezani sa konjičkim svetom – često jašući, sedeći u kočijama, prisustvujući trkama konja ili igrajući polo. Kejt mora da se drži na distanci ili da se obezbedi odgovarajućim antihistaminicima.