Trans ikona Kejtlin Džener želi da bude guvernerka Kalifornije

Kejtlin Džener se kandiduje za guvernera.

U petak je bivša olimpijska atletičarka saopštila da je zvanično podnela papire kalifornijskom državnom sekretaru da bi se kandidovala protiv guvernera Gavina Njusoma na potencijalnim izborima za opoziv.

„Kalifornija je moj dom skoro 50 godina“, napisala je Kejtlin u izjavi objavljenoj na Instagramu. „Došla sam ovde jer sam znala da bilo ko, bez obzira na njihovo poreklo ili mesto u životu, može svoje snove pretvoriti u stvarnost… Ja sam dokazani pobednik i jedini autsajder koji može stati na kraj katastrofalnom vremenu Gavina Njusoma kao guvernera.”  

Ona je navodno formirala predizborni tim sa bivšim savetnicima Donalda Trampa, uključujući anketara Tonija Fabricija i bivšeg savetnika Bele kuće za komunikacije Stivena Čunga.

Kejtlin je govorila protiv Trampa i njegovog nedostatka podrške LGBTQ + zajednici u izdanju The Washington Post 2018. godine, napisavši: “Mislila sam da će Tramp pomoći trans ljudima. Pogrešila sam.”

Zanimljivo je da Kejtlin nije prvi član porodice Kardašijan-Džener koji se upustio u politiku. Iako je Kim Kardašijan glasno govorila o reformi zatvora – uključujući sastanak sa Trampom u maju 2018. godine kako bi razgovarala o pomilovanju Alis Mari Džonson – Kanje Vest se takođe kandidovao tokom izbora za predsednika 2020. godine.