Kering grupa donira 2 miliona evra Italiji za borbu protiv korona virusa

Francuski koncern, koji obuhvata Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen i druge brendove, nije mogao da ostane ravnodušan.

Koronavirusu je zvanično dodeljen status pandemije, više od 118 hiljada ljudi u 114 zemalja sveta je trenutno inficirano, a Italija je totalno pod karantinom. Italijanski dizajner Giorgio Armani odlučio je da pomogne svojoj rodnoj zemlji: couturier je donirao 1,25 miliona eura za pomoć lokalnim klinikama i institutima koji razvijaju lek za smrtonosni virus.

Primer Armanija je usledilo vođstvo koncerna Kering, u kojem su brendovi Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Boucheron, Brioni i Pomellato. Grupacija koju vodi francuski biznismen Fransoa-Anri Pino izdvojio je dva miliona evra za medicinske ustanove u italijanskim regionima koje su posebno pogođeni epidemijom – Lombardiju, Toskanu, Venetu i Laciju. 

Direktor brenda Gucci, Marko Bicari lično je prebacio 100 hiljada eura u svoj region Emilija-Romanja. Ranije je Kering dao još jednu veliku donaciju, poslavši više od milion dolara kineskom ogranku međunarodnog pokreta Crvenog krsta. Nadamo se da će i drugi brendovi podržati ovu plemenitu inicijativu.

Pročitajte – Hermes je najavio otkazivanje Cruise kolekcije u Londonu