grazia

Vesti

Kim Džons je imenovan za kreativnog direktora brenda Fendi

Kim Džons će se pridružiti modnoj kući Fendi, dizajniraće ženske kolekcije, a istovremeno će ostati kreativni direktor Dior Men-a.

Fendi je rekao da će Kim Džons raditi u tandemu sa Silvijom Venturini Fendi, koja je ostala glavna dizajnerka i medijsko lice nakon smrti Karla Lagerfelda u februaru 2019.

Džonsova odgovornost kao umetničkog direktora biće stvaranje ženske kolekcije mode, konfekcije i krzna. Venturini Fendi će i dalje voditi kolekciju modnih dodataka u Fendiju. Ovo će označiti Džonsovo prvo pravo iskustvo u segmentu ženske odeće i svrstati britanskog dizajnera u retku ligu dizajnera koji rade za dva luksuzna brenda.

Kim Džons se pridružio LVMH 2011. godine kao muški umetnički direktor kompanije Louis Vuitton, koristeći svoju strast za egzotičnim putovanjima u ultra-luksuznim kolekcijama sa kultnom uzdržanošću i funkcionalnošću. Pomogao je u ponovnom lansiranju fenomene luksuzne ulične odeće kroz značajnu saradnju 2017. godine sa Supreme, čuvenim njujorškim brendom skatewear-a.

Kim Džons će Fendiju podići raspoloženje, s obzirom na njegove izvanredne dizajnerske sposobnosti, instikte za neočekivane saradnje i širok krug poznatih prijatelja, uključujući Kejt Mos, Naomi Kemberl, Donatelu Versaće i Dejvida Bekama.

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem