Kim Kardašijan prodaje Skims reinterpretaciju Merilin Monro haljine

Genijalan čin.

Kim Kardašijan je 2022. godine inspirisala Međunarodni savet muzeja da osnuje komitet za očuvanje odeće – zato što je nosila krhku, 60 godina staru haljinu na Met Gali. Haljina u tonovima kože, optočena dijamantima, bila je poznata ne samo po svojoj konstrukciji, već I silueti žene koja je nekada stajala u njoj: Merilin Monro.

Iako Kim nije mogla da replicira i tragični glamur Monroinog života, paralele između ove dve ikone pop kulture su bile jasne. Nošenje ove haljine u oba slučaja smatralo se kršenjem američke istorije (i činom Kardašijanovog genija).

Sa 4,8 miliona dolara, haljina je ostala najskuplja, koja je ikada prodata na aukciji, sa cenom koja odražava imidž (i, da, skandal) holivudske dive koja se predstavljala kao svetlucava sirena za vašingtonsku elitu. „Danas svi nose prozirne haljine, ali tada to nije bio slučaj“, rekla je Kim uoči Met Gale 2022. „U izvesnom smislu, to je originalna gola haljina. Zato je bilo tako šokantno.”

Nekih 17 meseci kasnije, Met Gala 2022. takođe bi se mogla posmatrati drugim očima: kao ultimativna reklama za Skims. Nakon lansiranja nove kolekcije brenda u saradnji sa Swarovski nakitom, Kim je predstavila I haljinu koja predstavlja savršenu rekreaciju Monro haljine. Iako (još uvek) nije reklamirana kao imitacija Merlinine haljine, ipak je tu: nude komad, maxi dužine, optočen delikatnim štrasom.

Čini se očiglednim da je Skimsov faksimil Monroine originalne haljine uvek bio u izradi, samo je iznenađujuće da je trebalo toliko vremena da se ostvari. Sada i vi možete da posedujete „najskuplju haljinu na svetu“, jer košta svega 23,700 rsd.

Shop here: Skims x Swarovski duga haljina

Foto: Profimedia,Promo

Tekst: T.M.