Veliki povratak kofera kakve je obožavala princeza Dajana

Tanner Krolle, poznati brend kofera i putnih torbi, koji postoji od pod sloganom Made for Life, od 1856. godine, petog avgusta vraća se u kuću Harrods (posle sto godina), a novu kolekciju aksesoara sa etiketom kuće dizajnirala je britanska dizajnerka Tabita Simons.  

Tipična engleska dizajnerka dizajnira torbe kakve obožavaju Englezi:Tanner Krolle nose članovi kraljevske porodice kao što su princeza Beatrisa i Vojvotkinje od Saseksa, ali i glumice Sijena Miler i Ema Votson.

Tabita Simnons vlasnica je brojnih nagrada za svoj rad, od kojih je najznačajnija CFDA Accessories Designer of the Year (dizajnerka aksesoara godine), 2016, kada je kreirala kolekciju cipela. Ona je apsolutno savršen izbor brenda Tanner Krolle, čuvene engleske kuće koja je sinonim za kvalitet, dugotrajnost, tradiciju. Tabita je dizajnirala seriju kofera i putnih torbi koje spajaju tradicionalnu eleganciju i moderan luksuz.

Lista klijenata Tanner Korolle-a uključuje princezu Margaretu i Sira Dejvida Atenboroa (koji i dalje putuje sa kompletom kofera koje je dobio za svoj 21. rođendan, pre 70 godina), a ovaj brend obožava i džet-set.

– Kada radite sa brendom koji ima dugačku tradiciju, onda je najbolje da se na tu tradiciju i oslonite, kaže Tabita i dodaje: “Oni su oduvek bili poznati po fenomenalnoj izradi i bili sinonim za luksuz. Kada ih ljudi kupuju, to nikad nije samo za jednu sezonu ili za jedno putovanje, to su stvari koje se nasleđuju i upravo sam se na te činjenice oslanjala prilikom dizajniranja”.

I upravo je ta posvećenost brenda finim umetnostima privukla princezu Dajanu, Tanneru Krollu osamdesetih godina. Njen kofer sa etiketom ovog brenda vrlo brzo je postao njen stalni saputnik na putovanjima, kad god je putovala svetom. Toliko joj se dopadao da ga je često nosila i tokom dana, jednom je sa njim uslikana dok napušta čuveni Anabel’s Club, a Simonsova je baš ovom trenutku odala počast i dizajnirala tornu Anabel, koja predstavlja minijaturnu verziju kofera kakav je obožavala Dajana.

Tabita je na koferima oživela još jedan detalj iz prošlosti – ručku u obliku slavuja, po kojoj je nekad davno bila poznata lekarska torba, koju je nosio Keri Grant.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram