Kozmetičke torbice modni su trend ovog proleća

Brendovi su odlučili da preispitaju svoje ikonične kozmetičke torbice i ponude ležernu opciju.

Tako je ovog proleća Christian Dior pokazao idealan dodatak za svaki dan – kozmetičku torbicu Dior Travel od meke jagnjeće kože. Zahvaljujući ručki i odvojivom kaišu, torba se može nositi u različitim varijantama: u ruci, na ramenu ili čak preko ramena.

Nikolas Geskjer u kolekciji jesen-zima 2020/2021 predstavio je novu torbu Vanity purse koja je ovog proleća pronašla nove boje. Kao što i samo ime govori, torba podseća na klasičnu kozmetičku torbu Nice Vanity Monogram,ali ima praktičniji dizajn sa strukturiranim oblikom za svakodnevno nošenje. Sa svojim funkcionalnim dizajnom, ovaj dodatak sa patent zatvaračem u obliku zlata, gornjom drškom i kožnim kaišem koji se može ukloniti olakšava postajanje „univerzalnim vojnikom“ u garderobi trendseterki.

Kozmetičke torbice predstavljene su i u kolekciji Chanel proleće-leto 2021. Tako su se laganom rukom Viržini Viar pojavili elegantni mikro-dodaci koji se lako mogu takmičiti sa minijaturnim torbama Simon Port Jacquemus.

U kolekciji Coach bilo je mesta za funkcionalne torbe sa patentnim zatvaračem, koje su bile opremljene dodatnim džepovima za pogodno skladištenje sitnica. U međuvremenu, Dolce & Gabbana predstavili su sličan dizajn torbica, a iako tehnički nema rajsferšlusa, ipak podsećaju na klasične kozmetičke torbice.

Dok su mnoge modne kuće svoju pažnju usredsredile na ležerne torbe u svojim kolekcijama, Roger Viver ponudio je format večernjeg koda oblačenja. Brend je predstavio šik torbu od antilopa sa svetlucavom kopčom u tri boje: svetlozelenoj, malina i crnoj.

Prikupili smo 10 aktuelnih kozmetičkih torbica – od modela Louis Vuitton, ukrašenog monogramom brenda, do svetle verzije u nijansi fuksiji Miu Miu.