Kraj jedne ere: Victoria’s Secret brend najavio je kraj „Anđela“

Čuveni Victoria’s Secret Angels sada su prošlost. Zbogom impresivna krila, zbogom „Fantasy Bra“ i tela koja teže postizanju savršenstva. Dobrodošla, različitost? Može?

Victoria’s Secret objavio je da menja svoj koncept poslovanja. On uklanja svoje čuvene Anđele i na njihovo mesto dolaze žene koje su poznate po svojim dostignućima, a ne po proporcijama. Ukratko, žene koje mogu biti uzori. Da li je ovo dovoljno da poznati brend donjeg rublja povrati svoj glamur koji je izgubio? Videćemo.

Kompanija stvara VS Collective tim od sedam žena: glumica Priyanka Chopra, fudbalerka Megan Rapinoe, južnosudanski model Adut Akech, skijašica slobodnog stila Eileen Gu, fotografkinja i osnivačica #Girlgaze, Amanda de Cadenet, poznati plus size model Paloma Elsesser i transrodni model iz Brazila, Valentina Sampaio.

Međutim, ne očekujte da ćete ih videti kako poziraju u donjem vešu. Sve zajedno će se pojaviti na Instagramu, učestvovaće u raznim podkastovima i novim projektima koje će kompanija postepeno otkrivati.

„Kada su se stvari promenile, bili smo prespori da bismo reagovali“, rekao je Martin Waters, koji je imenovan za izvršnog direktora prošlog februara. „Nekako smo morali da prestanemo da budemo ono što muškarci žele i da budemo ono što žene žele“, dodao je.

Pad brenda i novi početak?

Od kasnih 90-ih brend je doživeo trenutke slave. Svakog decembra revija je bila obavezna za gledanje sve do prošle godine kada je otkazana. Nesposobnost brenda da se prilagodi novim potrebama i stalno promenljivim standardima dovela je kompaniju do finansijske propasti. Mnoge prodavnice zatvorene su zbog pandemije. Brend je takođe optužen za seksizam, mnogi „Anđeli“ su se okrenuli protiv brenda optužujući šefove kompanije za mizoginiju i maltretiranje i mnogi slučajevi uznemiravanja su isplivali na površinu. Zapravo je vrhunac bio kada je otkriveno prijateljstvo Leslie Wexner, tajkuna Victoria’s Secreta i L Brands-a, sa Jeffreyem Epsteinom.