Kraljica glamura: legendarni lookovi Paris Hilton koje ne možemo zaboraviti

Vremena se menjaju, ali izgleda da ljubav Paris Hilton prema ružičastim, blistavim šljokicama i kiču nikada neće nestati.

Reći ćemo vam zašto je devojka 2000-ih postala pravi fenomen u modi i prikazati njene najpoznatije odevne kombinacije koje nas i dalje oduševljavaju svojom smelošću.

2000. godina nam je dala novu vrstu slavnih – zvezde rijaliti televizije, koje su novinari nazivali it devojkama. Danas ovo malo koga može da iznenadi: uz pomoć stranice na Instagramu možete postati influenser, a mnoga deca zvezda postižu popularnost i pre nego što nauče da čitaju i pišu. Međutim, ništa od ovoga ne bi se dogodilo bez najblistavije devojke 2000-ih, koja je otelotvorenje glamura, kiča i skandaloznosti – Paris Hilton.

Ime praunuke Konrada Hiltona, osnivača lanca hotela Hilton, svima je poznato. Neko je zna zahvaljujući senzacionalnom rijalitiju „Jednostavni život“. Istina, tokom dve decenije, Hilton je dokazala da je njen uticaj mnogo moćniji. Makar samo zato što su mnoge poznate ličnosti iz 2000-ih potonule u zaborav, dok Paris nastavlja da stvara neviđeni broj vesti i još uvek je relevantna i tražena.

Stil bivše naslednice miliona tačno je definisao deceniju. Iako su mnogi kritičari umanjivali njen uticaj, verujući da je „poznata po staroj slavi“, Hilton je zapravo bila dobro upućena u stil, trendove i ono što bi javnost mogla da voli i izazove emocije (bilo pozitivne ili negativne)  

Nesumnjivo je inspirisala modu u dvadesetim godinama nego što bi se moglo činiti na prvi pogled. Paris je bila jedna od retkih koja je izgledala organski u apsolutno svim trendovima 2000-ih i uspešno je nosila farmerke niskog struka, kratke topove, milenijum ružičastu i pirsinge.

Iako se karijera nastavlja razvijati, ona je iza sebe već ostavila prilično dobro modno nasleđe. Na primer, velur trenerke, koje se sada vraćaju na modne piste – i to u istom stilu u kojem ih je nosila i sama Hilton. Njene omiljene trenrke bile su šarene i živopisne Juicy Couture, raskošno okićene kamenjem. Kao što je rekla i sama Hilton, trenerke treba da budu šarene i ukrašene nakitom, inače će izgledati kao sportska odeća. Takođe je bila opsednuta velikim zatamnjenim naočarama-štitovima – savršeno oličenje glamura (kada želite da se sakrijete, ali i dalje budete na vidiku).

Naravno, Paris je dvosmislen lik: mnogi je nepromišljeno smatraju glupom, ali zapravo su njena nepažnja, neozbiljnost i nebriga postali glavna tajna uspeha. Bila je prva influenserka mnogo pre nego što je reč ušla u opticaj. Konačno, Hilton je izgradila svoj lični brend pre nego što je postao uobičajen za nas. Objavila je bestselere i stavila svoje ime i lice na sve, od odeće za pse do nemačkog vina Prosecco. Čak je i njena ikonična fraza „That’s hot“ postala registrovani zaštitni znak.

Njena odeća iz 2000-ih je definitivno bila „hot“, zabavna i smešna, ali njen stil je uvek bio promišljen i raznovrstan. Činilo se da zaista uživa u tome ko je ona zaista. Ono što je posebno relevantno sada, u filtriranom i uglađenom svetu, kada se čini da su otvorenost, nepažnja i ludilo nešto novo i sveže.

U galeriji pogledajte stajlinge ikone 2000-ih koji su relevantni i danas.