Linda Evanđelista unakažen izgled naplatila 50 miliona

Pravda je stigla na račun jedne od najlepših modela svih vremena.

U periodu od avgusta 2015. pa, sve do februara 2016. godine poznata manekenka uradila je sedam tretmana Cool Sculptinga ili neinvanzivne liposukcije na butinama, leđima, grudima i bradi.

Ovaj tretman koji se bazira na zamrzavanju ćelija masti ne bi li se smanjile, odobren je od strane američke administracije za hranu i lekove, a kompanija Zeltiq Aesthetics navela je u zvaničnoj izjavi kako je tretman detaljno proučen u sklopu više od 100 naučnih publikacija, te da je uspešno izveden na više od 11 miliona ljudi širom sveta.

Ispotavilo se da je za Lindu Evanđelistu ovaj tretman bio značajno invanzivan i sve, samo ne uspešan. Naime, u njennom slučaju broj masnih ćelija nije počeo da se smanjuje, već uvećava. Potom je došlo do nuspojave čiji se naziv vodi pod skraćenicom PAH – paradoksalna hiperplazija masnog tkiva.

Ova retka nuspojava podrazumeva zgušnjavanje i širenje masnog tkiva zamrznutog tokom procesa.

Masne ćelije na mom telu ne samo da se nisu umanjile, već se njihov broj uvećao. Što me je ostavilo u stanju trajne unakaženosti. Čak i nakon dve bolne i neuspešne korektivne operacije”, obrazložila je poznata manekenka.

Dok prošle jeseni nije progovorila, smatralo se kako je Linda prosto nakon godina izgladnjivanja razvila određen problem sa ishranom i hormonskim disbalanosm, te da je to razlog njenog značajno drugačijeg izgleda.

Istina je bila značajno drugačija i manekenku je pored fizičkog, koštala i mentalnog zdravlja, jer se zbog drastične promene izgleda godinama skrivala od ljudi, odbijala pojavljivanja na javno proraćenim događajima, a ponude za posao nije ni dobijala.

Sve su ovo bili razlozi za tužbu, koju je juče konačno dobila i svoju muku naplatila u iznosu od 50 miliona dolara.

Takođe, za Lindu Evanđelistu lepe vesti su nastavile da se nižu i u sferu karijere.

Manekenka je trenutno jedno od zaštitnih lica poslednje Fendi kampanje koja slavi jubilej od 35 godina postojanja baget tašne na tržištu.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia