Margo Robi na premijeri filma prikazala Šanel kakav do sada nismo videli

Posle više od godinu dana pauze, u poslednjih nekoliko meseci mogli smo da vidimo crvene tepihe širom sveta – i to konačno prave, od crvenog pliša koji simbolizuje glamur i osećaj “nečeg novog”, a ne one virtuelne koji su organizatori raznih ceremonija pokušali da nam podvale u doba pandemije. Sinoć  je u Los Anđelesu održana premijera drugog dela “Odreda Otpisanih” ili “Suicide Squad”, filma inspirisanog stripovima iz DC sveta. 

Film okuplja razne negativce iz DC stripova, ali ne prati trend popularizacije negativnih likova koji se u poslednjih par godina forsira u Holivudu, udarajući na ljudsku empatiju kao glavni pokretač emocija. U “Odredu otpisanih” oni su predstavljeni baš onakvi kakvi jesu – zli i neverovatno zabavni. Lik koji je u prvom delu pokupio najviše simpatija bila je upravo Harli Kvin, ne baš mnogo bolja polovina ozloglašenog Džokera. Ulogu je dobila australijanska glumica Margo Robi, koja nam je sinoć na premijeri pokazala Šanel u ruhu kakvom do sada nismo imali prilike da vidimo. 

Svakim novim korakom po crvenom tepihu, mi smo ubeđeni da je glumica Margo Robi u prošlom životu bila Francuskinja. I pre nego što je postala lice Šanelove kampanje koja promoviše J12 satove ona je predstavljena kao njegov ambasador, pa smo često u svečanim prilikama mogli da vidimo Margo u haljinama koje je potpisao poznati francuski modni brend. Obično kada neko kaže Šanel, nama je asocijacija svedeno odelo od tvida koje je promenilo svet mode, ali kao i uvek, Margo je našla način da nas iznenadi. Na premijeri svog novog filma, ona se pojavila u kombinezonu koji na prvi pogled možda ne deluje ni malo Šanel, ali u svojoj osnovi on je upravo to. 

Gornji deo sa efektom drapiranja oplemenjen je vanvremenskim broševima sa prepoznatljivim logom. Ispod neizostavnog amblema koji predstavlja ovaj brend, možemo da vidimo da se tridesetogodišnja glumica odlučila za prozirni top u mlečno belom tonu. Baggy pantalone su naglašene kaišem sačinjenim od niske bisera, a ceo stajling je uokviren jednostavnim štiklama koje se savršeno uklapaju u koncept minimalizma sa dozom glamura. 

Kombinezon koji glumica nosi je deo kolekcije “Chanel resort 2022” koji je inspirisan prijateljstvom Koko Šanel i francuskog pisca Jeana Cocteaua. Posle ovog stajlinga, ne možemo ni da pretpostavimo šta nas čeka na premijeri novog “Barbie” filma čije snimanje uskoro počinje, a glavna uloga je pripala upravo Margot Robbie. 

Tekst: Tamara Mladenović
Foto: Instagram