MODA / Vesti

Vesti

Max Mara Teddy Bear prsluk je ovde!

Čuveni Teddy Bear kaput dolazi sa novim ažuriranjem za prelazno vreme.

Veliki favorit među poznatim ličnostima, prvi put je predstavljen na pisti 2013. godine i od tada Max Mara je prodala hiljade kaputa, primećene među influenserima, od modne urednice Carine Roitfeld, do poznatih ličnosti kao što su Hailey Bieber, Kim Kardashian, Julia Roberts.

A sada je Ian Griffiths, dizajner kaputa, došao sa još jednom izvedbom omiljenog plišanog kaputa. Napravljen od alpake, vune i svile sa efektom krzna, u dvobojnom vodoravnom prugastom motivu, ovo je sigurno komad savršen za prelazno vreme. Griffiths je proveo puno vremena u arhivima da bi ponovo otkrio bogate kapute „Teddy Bear“ koje je brend napravio ranije 80-ih, koristeći plišane tkanine prvobitno razvijene u nemačkim mlinovima.

Radeći sa italijanskim dobavljačem, ponovo su razvili tehnologiju za proizvodnju jedinstvene kamilje dlake od veštačkog krzna na bazi svile, zbog čega je kaput danas postao tako ikoničan. „Setio sam se određene vrste kaputa tokom 80-ih i imao sam osećaj da takva vrsta kaputa nedostaje i da će dodirnuti „zeitgeist“, rekao je Ian Griffiths o poreklu Teddy kaputa.