MODA / Vesti

Vesti

Moda 70-ih: Kako usvojiti najveći trend sezone

Postoje dva objašnjenja za povratak sedamdesetih u modu. Prvo je to što smo godinu dana proveli zatvoreni u svojim domovima, noseći kombinezone i dukseve, obraćajući malo pažnje na svoj stil i  potreba da se vratimo sa „praskom“ je prirodna evolucija.

Kao drugo, s obzirom na činjenicu da je moda ciklična, vreme je da 70-e godine preuzmu modni svet, nakon dominacije osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih. 

Dizajneri su modu 70-ih stavili u „prvu liniju“ trendova, koja je majstorski pomešana sa modom kasnih 60-ih. Tako se futurizam 60-ih „skladno“ vezuje za oslobađajuće raspoloženje 70-ih i rezultat je gotovo sanjiva garderoba za leto 2021.

Stoga postoji potreba da se oslobodimo „okova“ pandemije koja nas je naterala da svoj život, a samim tim i svoje pojavljivanje, stavimo u drugi plan. Ovaj trend nam daje priliku da na neko vreme ostavimo po strani neutralne nijanse koje su do sada dominirale i da poželimo dobrodošlicu garderobi koja je suprotna minimalizmu. Nekako fraza legende Iris Apfel, „Sve je više i manje je dosadno“, poprima pravo značenje pozdravljajući modu 70-ih.

Moda iz 70-ih već je dobrodošla u mnogim modnim nastupima, uključujući neke ključne predmete, kako bi dala ovaj vintage efekat. Od sandala sa platformom inspirisanih 70-im do kombinacija boja i otisaka, otkrivamo vam najmodernije ideje kako da usvojite ovaj trend.

Dezenirane pantalone

 

Pantalone sa cvetnim printom su najlakši način da usvojite modu 70-ih u svom izgledu. Farmerke visokog struka ili pantalone od tkanine i monohromatski top – moderna odeća za leto.

Heklana odeća

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Heklanje je zaštitni znak mode iz 70-ih i fantastičan izbor za vaš letnji izgled. Heklani prsluk ili top i udobne bermude čine savršen stajling inspirisan 70-im godinama.

Vintage floralni print

Cvetni obrazac koji je dominirao modom 70-ih je jedan od neophodnih za usvajanje ovog trenda. Cvetna haljina, poželjno u zemljanijim i tamnijim nijansama (više podseća na one iz te decenije), idealna je odeća za leto.

Paisley

Paisley je takođe obrazac identifikovan sa modom 70-ih. Uz jasnu vintage “nijansu”, ukupan set sa ovim otiskom savršen je način da u svoj izgled uključite retro modu.

Co-ord set

Co-ord trend dospeo je u centar pažnje tokom pandemije, ali prvi put se pojavio krajem 60-ih i početkom 70-ih. Odabirom kompleta sa zanimljivim otiscima možete lako stvoriti izgled inspirisan 70-im godinama.

foto:Instagram