Modna inspiracija: koje materijale nositi tokom vrelih letnjih dana

U slučaju da niste znali, iako su jesenji dani pred nama meteorolozi su najvili temperature koje su vrlo visoke za ovaj period godine.

I dok vam možda deluje da bi šetnja u bikiniju bila idealna stvar, ljudski resursi iz vaše firme bi verovatno imali neke zamerke na to. Ok, znali smo svi da to nije opcija, a sledeća najbolja stvar jeste lagana i prozračna letnja haljina. U ovom slučaju, ključ se krije u materijalu od kog je haljina napravljena, jer on može napraviti ogromnu razliku po pitanju prijatnosti. Ukoliko odaberete pravi materijal, možete nositi čak i strogo odelo po najvrelijem letnjem danu, ako vaš posao to od vas zahteva. 

Kao što možete pretpostaviti, želite nešto što će vašoj koži dati mogućnost da diše i što je prirodno koliko god je to moguće. Drugim rečima, teksas i poliester su van ove liste, a evo koji materijali se nalaze na njenom vrhu: 

Pamuk: ovo je još jedna sjajna opcija, posebno ukoliko odaberete organski pamuk. On je lagan i prozračan, ali lako dobija fleke od znoja. Birajte crne ili bele komade kako biste išli jedan korak ispred neprijatne situacije. 

Lan: jedna od najboljih tkanina za letnje kombinacije svakako je lan. On je prirodan, neće se lepiti za vaše telo, lako upija znoj i brzo se suši. 

Svila: svila je apsolutni pobednik kada se radi o letnjoj vrelini, jer je toliko lagana da ćete pomisliti da nemate ništa na sebi. Odaberite model koji je za broj veći od komada koje inače nosite, jer svila nije toliko prozračna i lepiće se za mokru kožu. 

U našoj galeriji možete pronaći malo inspiracije, kako da od ove tri tkanine kreirate idealne odevne kombinacije.