Modna kuća Pierre Cardin održaće reviju u čast godišnjice smrti svog osnivača

U decembru 2021. godine, francuski brend Pierre Cardin održaće reviju u čast godišnjice smrti osnivača modne kuće Pjera Kardena.

Na reviji će se naći savremena odeća koju je dizajnirao izvršni direktor brenda Rodrigo Basilicati-Karden, kao i komadi nastali prema skicama pokojnog dizajnera u poslednjim danima njegovog života.

„U čast godišnjice smrti Pjera Kardena, 29. decembra pokazaćemo nove modele prvi put od njegove smrti“, rekao je Basilicati.

Basilicati-Karden, koji je skoro tri decenije radio sa svojim pokojnim pradedom, naglasio je da kolekcija neće biti retrospektiva, već ispunjena novim kreacijama namenjenim mladoj publici, dok će istovremeno pokazati dizajnerski futuristički stil.

U potrazi za inspiracijom, dizajner je pregledao arhive modne kuće u kojima se nalazi oko 30.000 odevnih komada.

Podsetimo, Pjer Karden je bio poznat po svojoj ljubavi prema svemirskom stilu. Njegove glavne kreacije bile su: čarape u boji, dugi blejzeri bez kragne, kacige-šeširi, eskimske naočare sa uskim prorezima za gledanje, balon haljine, uske pantalone sa dugmadima, visoke vinil čizme-čarape i mini sarafani sa geometrijskim otiscima u kombinaciji sa rolkama.