“More Color, More Pride” – Converse slavi različitost novom kolekcijom

Converse kontinuirano podržava LGBTQIA+ zajednicu već pet godina.

Ove godine je brend pozvao na saradnju devet ljudi iz globalne grupe Converse X. Američki fotograf Devyn Galindo stao je iza objektiva i snimio reklamnu kampanju koja je inspirisana zastavom „More Color More Pride“. Prema sloganu, junaci kampanje koristili su duginu zastavu, a klasičnim bojama dodate su nijanse crne i braon, simbolišući latinski i crni deo zajednice, što dodatno naglašava aspekt različitosti i objedinjavanja.

Kolekcija Pride je naklonost jedinstvu i toleranciji u svim oblicima i bojama. Kao deo godišnjih aktivnosti vezanih za projekat Pride, Converse prenosi deo prihoda od prodaje organizacijama za podršku LGBTQIA+  omladini.

Svaki od junaka ovogodišnje kampanje zamoljen je da odabere organizaciju koja će pomoći LGBTQIA+ zajednici, a Converse će u njihovo ime donirati pomoć svakom od njih.

Zastava „More Colour, More Pride“ je projekat nastao u 2017. godini autorke Amber Hikes, koja je originalnoj zastavi u boji duge dodala crnu i braon boju.

Krećući se prema 27. junu, kada će se globalne LGBTQIA+ zajednice i njihovi saveznici povezati jedni s drugima kako bi digitalno proslavili Pride 2020, Converse će predstaviti svoju kolekciju ponosa 2020.

Converse By YOU platforma za prilagođavanje proizvoda brenda, nudiće stilove koji se mogu personalizovati za pojedinačno izražavanje, sa novim prilagodljivim opcijama dizajna inspirisanim biseksualnim, panseksualnim, ne-binarnim i transrodnim zastavama.