Najbolje minimalističke haljine sezone proleće/leto 2021

Čiste linije, jednostavan kroj, nedostatak svetlih otisaka i beznačajna količina dekora – sve je ovo minimalizam, suzdržan i razumljiv stil, koji svakim danom stiče sve više pristalica.

Pojavljujući se na modnim radarima 20-ih godina prošlog veka, minimalizam i dalje emituje svoje iskonske ideje: osloboditi (ili umanjiti) garderobu bujne i pretenciozne odeće, zamenjujući ih lakonskim vanvremenskim modelima koji će uvek biti u trendu.  

Uprkos gotovo potpunom odsustvu ukrasnih elemenata, minimalizam daje dizajnerima dovoljno slobodu da se igraju tkaninama i stilovima. Ispostavilo se da je asimetrični kroj jedan od najpopularnijih među modnim kućama: njihove verzije predstavili su BOSS, koji se opredelio za duboku smaragdnu nijansu, Alyx, koji je otpevala odu nežno plavoj boji, i Valentino, koji se fokusirao na neobičnu kragmu haljine ravnog kroja. Takve minimalističke haljine takođe su dobre jer ne zahtevaju bujnu pratnju u obliku minđuša velikog kalibra, ogrlica i narukvica – lakonska silueta i čiste linije govoriće same za sebe.

Paleta boja bila je gotovo u potpunosti fokusirana na nežne boje: mlečna, krem, kafa. Međutim, Saint Laurent se opredelio za uvek odgovarajuću crnu: lakonska mini haljina sa dugim rukavima i rajsferšlusom biće veoma korisna za zvanične sastanke i događaje. Dizajneri savetuju dopunjavanje minimalističkih haljina u skladu s tim: cipele ili sandale koje se poklapaju, obična torba i mono-minđuše biće najbolji izbor.