Najbolje obučene zvezde na Met Gali 2024

Svaki prvi prvi ponedeljak u maju očekuje se s nestrpljenjem, jer se upravo tada odigrava jedna od najprestižnijih modnih manifestacija u godini: Met Gala bal. Od 1987. godine, kada je pokrenuta ova dobrotvorna večera s ciljem prikupljanja sredstava za Institut za kostime u Muzeju Metropoliten u Njujorku, na crvenom tepihu događaja okupljaju se neka od najznačajnijih svetskih imena šoubiznisa u specijalno kreiranim outfitima koji prate temu aktuelne izložbe.

Ovogodišnja izložba pod nazivom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” predstavlja oko 250 retkih modnih komada iz kolekcije Instituta, većinom suviše starih i krhkih da bi ih se ikada ponovo nosilo, te istražuje mogućnosti njihovog oživljavanja uz pomoć tehnologije. Sa prvim pogledom na scenografiju legendarnog stepeništa muzeja, bilo je jasno da će uslediti prisustvo mnogih arhivskih komada i referenci na kultne modne stilove iz prošlosti, kao i baštenskih motiva.

Zendaya, nosi Vintage Givenchy

Nesumnjiva zvezda večeri, Zendeja doslovno je cvetala u dva spektakularna outfita: custom Margiela haljini sa floralnim detaljima, i Gallianovom dizajnu sa dugim šlepom iz couture kolekcije Givenchy 1996. koji je nosila sa predimenzioniranim Alexander McQueen šeširom od ruža.

Bilo je još upečaljivih Gallianovih outfita, koji su uključivali njegove kreacije za modnu kuću Margiela, Dior ili Givenchy. Među favoritima večeri našle su se i Kim Kardašijan u Margiela haljini, Lana del Rej u Alexanderu McQueenu i Gigi Hadid u Thomu Browneu. S druge strane, na razočarenje mnogih, stalne zvanice Met bala, Rijana, Blejk Lajvli, Kejt Mos, Bijonse i Tejlor Svift, ove godine nisu prisustvovale događaju.

Najbolje outfite pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Profimedia