Najbolji red carpet outfiti sa dodele CFDA nagrada 2023.

Sinoć se Savet modnih dizajnera Amerike okupio u Njujorku da proslavi svoj najveći događaj godine – dodelu modnih nagrada CFDA 2023, i crvenom tepihu nisu nedostajali izgledi vredni strahopoštovanja. Slavne ličnosti, dizajneri, modni urednici i stilisti okupili su se u Američkom prirodnjačkom muzeju kako bi odali počast najboljima i najsjajnijim u američkom dizajnu. Sastav prisutnih bio je zadivljujući koliko i njihov sam izgled. En Hatavej je bila domaćica događaja zajedno sa voditeljima Ajo Edibiri, Demi Mur, Gretom Li i Čarlsom Meltonom.

Ove godine dodeljene su nagrade za neke od najupečatljivijih ikona industrije, koje su oblikovale pejzaž američke mode i ostavile neizbrisive tragove u modi uopšte. Među proslavljenim imenima su Maria Korneho, kojoj je dodeljena nagrada za životno delo Geoffrey Beene; Serena Vilijams ovogodišnja je modna ikona, a Gvinet Paltrou i Goop, nagrađeni su za inovacije.

Kao i obično, crveni tepih je bio događaj sam po sebi. Prisutni su nosili elegantan, moderan izgled koji je odavao počast mnogim dizajnerima odlikovanima na ceremoniji. Iznenađujuće, uveče su vladali skromni all-black stajlinzi – diskretan izbor za noć u kojoj se sve svodi na zagovaranje kreativnosti. Ipak, bilo je jasno da su mnoge zvezde koje su prisustvovale ovoj večeri – dok su sve elegantno odevene – odlučile da ostanu stilski pritajene. To ne znači da poznate ličnosti nisu blistale.

Najbolje red carpet momente pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Profimedia

Grazia