Najlepše obučene zvezde na 74. dodeli Emi nagrada

Sinoć je u Los Anđelesu održana jedna od najprestežnijih filmskih, ali modnih manifestacija godine – dodela Emi nagrada. Glumci, reditelji, voditelji, slavni komičari – sjatili su se po svoje parče slave ili priznanje za minuli rad, a apsolutna pobednica, i kad je staljing, ali i nagrada u pitanju, bila je mlada američka glumica Zendeja.

Zvezda filma Dina, dobila je zlatnu statuetu za najbolji ženski dramski lik – u HBO seriji Euphoria maestralno je odigrala problematičnu tinejdžerku zavisnicu i upisala se istoriju – ovo je njen drugi Emi, a ima samo 26 godina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N 💐 (@msxdaya)

Naslednici (Succession) su osvojili je Emi za najbolju dramsku seriju. Beli lotos proglašena je najboljom mini-serijom, a Ted Laso najboljim komičnim televizijskim ostvarenjem i to – drugu godinu zaredom.

I to nije sve za Ted Laso: zvezde ove komedije, glumci Džejson Sudeikis i Bret Goldstajn, najbolji su glavni i najbolji sporedni glumac u nekoj komičnoj seriji. 

Južnokorejski glumac Li Jung-jae novo je lice na listi nagrađenih, a dobio je Emi za najboljeg dramskog glumca za ulogu u Netflixovoj seriji Squid Game, kada je ostvarenje van engleskog govornog područja u pitanju.

Hvang Dong-hjuk, koji je producirao, napisao i režirao Squid Game, nagrađen je Emijem za najboljeg reditelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Džin Smart za ulogu u seriji Komičari (Hacks), a i njen stajling možete videti u našoj galeriji najlepše obučenih zvanica sa sinoćne dodele. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram