Najlepše venčanice u boho stilu proleće/leto 2020

Ovog leta boho stil zauzima jedan od glavnih položaja među aktuelnim trendovima.

Dizajneri demonstriraju ne samo svakodnevne haljine inspirisane boemskom estetikom i duhom avanturizma, već i svadbene koje kombinuju lakoću, opuštenost i romantiku.

Venčanice napravljene od prirodnih tkanina spuštenih ramena ili prozračnih rukava, ukrašene nizovima ruža ili delikatna čipka ukrašena cvetnim pupoljcima najbolji su izbor za moderne neveste koje se žele osećati kao vile ili sanjari.

Ove sezone, pored klasičnih venčanica-torti ili siluete „sirena“, nudimo bliži pogled na opuštene i prozračne stilove boho stila. Tako je Tadashi Shoji pokazao venčanicu sa otvorenim ramenima, kombinujući nekoliko nijansi i teksture čipke odjednom. Temperley London se kladio na delikatnu mrežastu venčanicu ukrašenu cvetnim motivima; Daalarna Couture priznala je svoju ljubav vintage haljini koja podseća na stare zavese. Jedna od najupečatljivijih manifestacija boemskog šika je ivica – od sjajnih svilenih niti u stilu američkog vesterna. Ovog leta venčanica sa elegantnim obrubom može se naći u kolekciji Berta Bridal – brend je pokazao elegantnu haljinu, čiji je rub potpuno ukrašen najfinijim obodom. Takođe, mini venčanicu, koja je pogodna za večernje plesove, demonstrirao je Oscar de la Renta. Brend je ukrasio lakonsku mini haljinu spektakularnim dugim resama.

vogue.ua