Model kaputa koji nikad neće izaći iz mode jer savršeno pristaje svakoj ženskoj figuri

Nema sumnje da je modni svet sklon preterivanju. Često sami sebe možete uhvatiti u izjavi da “obožavate” ili ste “zaljubljeni” u određen odevni komad, ili vam je nešto veoma “šik”, “legendarno” ili “fantastično”.

Istini za volju, verovatno i jeste opsednuti tim preslatkim rajfom za kosu, ukrašenim neobičnim detaljima ili printom u boji fuksije, ali njegov stilski potencijal je minimalan – to je trend koji će trajati samo jednu sezonu. S druge strane postoji određen tip stvari koje čine svu razliku u izgledu i zaslužuju ulaganje bez griže savesti.

Jedna takva stvar su teddy kaputi. No, čak i ovaj model ima svoje podvrste, pa ga možemo svrstati u tri različita stila.

Prvi među njima je (zaista legendarni) kamel klasik, koji zbog svoje boje laskavo pristaje svakom tonu kože, ali i njegov ravan kroj sa detaljima u vidu širokih revera, laskavo pristaje svakoj ženskoj figuri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aïda (@basicstouch)

Teddy bear kaput, iako pušten u proizvodnju tek 2013. godine, brzo je zadobio kultni status, koji ponosno održava i dan danas. Njegov raskošan, oversized kroj je ono što mu daje sjajnu reputaciju.

Najženstveniji, sa najelegantnijom siluetom od svih je model sa pojasom, koji dodatno naglašava struk, favorit je većine dama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović