Najpoznatije trendseterke iznad 50 koje ostavljaju svoj modni pečat na Instagramu

Ako ste mislili da modne trendove diktiraju isključivo milenijalci i generacija Z – razmistite još još jednom. Poslednjih nekoliko godina na sve većoj popularnosti dobijaju bejbi bumeri a njihov modni svet proširio se internetom brzinom svetlosti.

Kolin Hideman, Gris Ganem, Jasmin Furmi, Linda Rodin, samo su neka od imena koja na svojim fashion Instagram profilima broje stotine hiljada obožavalaca, razbijajući predrasude da je moda rezervisana samo za mlade.

Štaviše, ove dame u zrelim godinama ne boje se stilske odvažnosti, donoseći nam vanvremensku estetiku i apsolutnu autentičnost.

Ovih 50+ influenserki morate zapratiti.

Kolin Hideman

Nekadašnja stjuardesa sadašnji model za „Next models“. Kratka seda kosa, crveni karmin i beskompromisan stil su ono što opisuje ovu divnu damu. Jer „kad ako ne sad?“

Gris Ganem

Možda i jedna od najpopularnijih 50+ influenserki, koja je u svet mode ušla preko ćerke, sada zarađuje od svog Instagram profila. Sarađivala je sa nekoliko velikih modnih imena a rado je viđen i gost na Nedeljama mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Jasmin Furmi

Južnoafrička dizajnerka, koja se prevashodno bavila socijalni radom, sjajajn je primer da moda pripada svima, kao i određeni komadi – koje bismo isključivo namenili mladima. Njen moto „Nikad se ne ponašaj u skladu sa svojim godinama“ upravo to i dokazuje.

Linda Rodin

Poznata stilistkinja voli da uparuje svoje outfite sa pudlom Vinks – tačnije sa njenom ogrlicom. Outfiti su joj bazirani na miksu kaputa i pantalona sa edgy elementima.

Lin Sleter

Ova Njujorčanka, koja je inače profeskorka po struci, osvaja nas smelim outfitima i neobičnim kombinovanjem garderobe. Estetika joj se bazira na avangardi u street style-u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyn Slater (@iconaccidental)

Renija Jaz

Influenserka koja nam dolazi iz Poljske sa preko 130.000 pratilaca, neguje sofisticiran stil, a omiljene komade nalazi među dizajnerskim krojevima, koje sa lakoćom uklapa u dnevni stil – bez pretencioznosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Sofi Fontanel

Modna novinarka oličenje je francuskog šika bez napora, spajajući klasiku sa vintage komadima, oversized modelima i dramatičnim printovima.

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.