Nike je objavio patike koje je vrlo lako skinuti i obuti

Sportski brend Nike objavio je patike koje se oblače bez ruku: ovaj model nema pertle, fiksira se na nogu pomoću  posebne trake koja služi da “pričvrsti” patiku umesto pertli.

Revolucionarni par pod nazivom Nike GO FlyEase opremljen je posebnim mehanizmom: nožni prst i peta povezani su elastičnom trakom, kada pritisnete petu, preklopna peta će se spojiti sa prednjom stranu. Na Nike zvaničnom YouTube kanalu već se pojavio video o tome kako skinuti i obuti patike i kako funkcioniše mehanizam.

Dizajneri napominju da su patike prvenstveno dizajnirane za osobe sa invaliditetom, ali da će odgovarati gotovo svima. Brend je uporedio novi razvoj sa automatskim vratima u supermarketima: „Zaista pomaže ljudima sa fizičkim invaliditetom i kolicima, ali i olakšava život ostalima.“ Pored toga, žene u kasnoj trudnoći bile su uključene u razvoj i testiranje GO FlyEasea.

Gornji deo je sastavljen od tekstila i tehnološke mreže, dok đon ima dva odvojena jastuka u prednjem i zadnjem delu. Model dolazi u tri boje – svetlo pastelnoj, tamnoj sa plavim i ljubičastim detaljima i potpuno crnoj.

Nike GO FlyEase biće lansirane 15. februara, u početku dostupne samo odabranim Nike članovima. Tačna cena para još uvek nije poznata, ali se izveštava da će koštati oko 120 dolara.