Nova klasika: Burberry pre-fall 2020 kolekcija

Inspiracija za dizajnera Rikarda Tišija otkad rukovodi britanskom modnom kućom Burberry, bio je njegov osnivač Tomas Barberi.

U novoj kolekciji Pre-Fall 2020, Tiši se vraća arhivama brenda da preispita klasiku raspršivanjem ažuriranog monograma Burberry-a svuda od kožnih mantila do prsluka i trenerki. Inspirisan baštinom brenda, Rikardo Tiši predstavlja svoju viziju Burberry-jeve nove istorije kroz klasične engleske forme u kombinaciji sa sportskim elementima. Na primer, jakna pastelnih nijansi sa uskim strukom sprijateljila se sa haljinom u stilu ragbija okrenuta naopako, a elegantni pantalone sa printom princa od Velsa uparene su sa kožnim kaišem i jarko narandžastim rukavicama.

Tiši nastavlja aferu sa ikoničnim elementom modne kuće Burberry – trenč kaputom. U novoj kolekciji, pored osnovnih modela, pojavili su se i modeli obojeni grafitima. Kolekciji su takođe prisustvovale nabrane svilene suknje sa arhivskim otiscima brenda, glatki kožni detalji, sve vrste kaputa od eko krzna.

U muškoj kolekciji dizajner se drži istog pravca, kombinujući elegantne komade sa sportskim masivnim elementima. Tako su dizajneri demonstrirali jarke prsluke obojene brendiranim monogramom uparenim sa kaputima i kratkim sportskim šortsevima.