Nova realnost: kolekcija Balenciaga Resort 2021

Kreativni tim Balenciage smislio je lukav, pristupačan način da predstavi kolekciju Resort 2021.

Brend je iskoristio nedostatak potrebe za živim revijama i uključio sve relevantne informacije koje kupci obično mogu pronaći u opisu određenog proizvoda. Desno od predstavljenih predmeta nalazi se polje u kojem su opisani sastav materijala i šifra proizvoda. Stoga je brend predložio svež pristup odabiru odeće u novoj stvarnosti.

Dizajner Demna Gvasalia priznaje da u pre-kolekcijama nema ništa novo. Vansezona je prilika da se usavrše stvari koje on naziva „arhetipovima“ Balenciaga, uključujući predimenzionirane kapute, svilene haljine, voluminozne dukseve, muške pantalone, kao i ikonične elemente brenda – svetle čizme do gležnja.

„To je bio eksperiment koji je pokazao da vam ne trebaju uvek nove stvari, kaže Gvasalia,„ Moda je postala konkurencija, trka za nove proizvode. I ovde smo učinili suprotno. Pogledali smo šta imamo i pitali smo se šta to možemo učiniti da ove stvari izgledaju drugačije za klijenta.”

Kolekcija Balenciaga Reosrt 2021 su stvari koje želite da nosite za sebe, bez obzira na ritam života. Nije važno da li ste kod kuće, idete u kancelariju ili svakodnevno obavljate neke sitnice; odeća može promeniti vaše raspoloženje i uneti nove boje.”

„Ovo je najmanje što možemo učiniti”, kaže Demna Gvasalia.