Omiljena mama iz serije “Gossip Girl” nova je ikona stila

Možda je prepoznate kao uvek elegantnu Lili van der Vudsen iz serije “Gossip Girl”, ali poslednjih nekoliko godina Keli Ruterford se istakla kao ikona stila. Na televiziji, Serenina mama bila je pionir tihog luksuza – njeni pažljivo odabrani outfiti, stilizovani od strane kostimografa Erika Damana (štićenika ni manje ni više nego ikonične Patrisije Fild) odisali su elegancijom, stilskim ukusom i neospornom snagom bogate žene sa Gornjeg Ist Sajda.

Kelin lični stil odražava van der Vudsen estetiku sa luksuznim pletivima, prefinjenim brendiranim torbama i prigušenim bojama. Njeni outfiti na Instagramu privukli su pažnju obožavalaca svih uzrasta, a mnogi na TikToku je nazivaju ‘Birkin mama’, titulom kojom bi se sigurno ponosila Lili van der Vudsen.

Prošle nedelje, Ruterford je blistala u Parizu, prisustvujući na nekoliko revija u okviru Nedelje visoke mode. Na reviji Gotjea (koju je ovog puta dizajnirala niko drugi do Simon Roša) Ruterford je sedela pored Kajli Džener, noseći rozu haljinu i Roger Vivier cipele sa štiklom, sa ukrasima od crvenih traka u kosi. Za Dior, vratila se svojim korenima kao van der Vudsen, noseći krem suknju i blejzer sa špicastim cipelama, što je bilo veoma u duhu Gornjeg Ist Sajda (Šarlota Jork bi sigurno odobrila).

Iako Nedelja visoke mode pruža jedinstvenu priliku da se obučete kao nikada pre, Kelini outfiti van radnog vremena su ono što zaista osvaja modnu zajednicu. Elegantna, jednostavna, snažna – su ključne reči koje opisuju glumičin prepoznatljiv stil u koji uključuje manje, rastuće brendove sa održivim pristupom. Njena pažljiva selekcija probrala je imena poput francuskih brendova Dépêche-toi, Balzac i transilvanskog brenda pletene odeće Ami Amalia, pružajući osvežavajuću promenu u odnosu na uobičajenu uniformnost stilskih uticajnih ličnosti na društvenim mrežama.

Keline slike u liftu i svakodnevne afirmacije su kao dašak svežeg vazduha. Ako nam nešto govori njen novootkriveni TikTok fandom, to je da njen status ikone stila samo raste. Jedva čekamo da vidimo kakvu inspiraciju će nam doneti u 2024. godini.

Foto: Profimedia, Instagram