Otkrivena je ogromna suma koju je Kejt Midlton potrošila na odeću 2020. godine

Veći deo godine smo hvalili vojvotkinju zbog njenog odgovornog odnosa prema garderobi – Kejt je oborila sopstveni rekord u većini izlazaka u staroj odeći, izazivajući odobravanje i divljenje.

Međutim, britansko izdanje Daily Mail-a smatralo je da je, uprkos stalnom pristupu modi, nekoliko novih odevnih komada supruge budućeg kralja i dalje mnogo košta. Ukupno: trošak na novu garderobu u 2020. godini iznosio je 94.000 funti. I to uprkos činjenici da je većina stajlinga prikazana samo na Zoom-u u unutrašnjosti kuće.

Najskuplju odeću je Midlton nosila u martu tokom turneje po Irskoj, neposredno pre nego što je svet zaronio u blokadu. Govorimo o smaragdnoj haljini – Alessandri Rich za 2.700 dolara, kaputu Catherine Walker za 5200 dolara i minđušama Asprey Daisy Heritage za 30.600 dolara. Strast vojvotkinje prema kaputima takođe je uticala na potrošnju – svaki je koštao između 4000 i 6000 dolara.

To je dobro poznata činjenica: „sponzor“ njene garderobe uopšte nije princ Vilijam, već princ Čarls. I samo mali deo sredstava dolazi iz porodičnog budžeta – tako da britanski poreski obveznici mogu kompetentno da procene ukus i apetit brinete. Srećom, za vreme trajanja pandemije, vladino finansiranje kraljevske porodice je obustavljeno.

Ljubav Kejt Midlton prema elegantnoj odeći pozitivno utiče na ekonomiju. Platforma LovetheSales procenila je da je odeća Kejt u kojoj se pojavljivala tokom karantina bila tri puta traženija i vrlo brzo rasprodata.